Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  18:02Сряда

  29 Януари 2020

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  Кметът Васил Едрев:Община Айтос е готова за зимата

  11-12-2019 0 546

  Снимка:

  - Г-н Едрев, месец декември напомни, че зимата предстои. В айтоски села вече заваля първият сняг. Каква е зимната подготвеност на Община Айтос?

  - Считам, че Община Айтос е подготвена да посрещне зимата. Сключен е договорът с фирмата, която ще извършва снегопочистването и ще поддържа общинската пътна мрежа при зимни условия. Извършена е проверка за готовността на техниката на фирмата- изпълнител. Проверката показа, че фирмата има необходимите запаси от инертни материали за третиране на пътищата при необходимост. Всички учебни и детски заведения са заредени с гориво, достатъчно за зимния период. Превозът на децата от селата е осигурен.

  По отношение на транспортирането им ще реагираме според ситуацията. Магазинната мрежа е заредена със стоки от първа необходимост. Това се отнася най-вече за 16-те населени места на общината. Актуализиран е списъкът на хората на хемодиализа, които на наша територия в момента са 13.

  - Вие ръководите Общинския щаб, който привежда в действие плана за защита при бедствия. Каква е готовността на Щаба?

  - Общинският щаб, който привежда в действие плана за защита при бедствия, също е актуализиран като състав. Всеки член на Щаба е запознат с функционалните си задължения. Имаме пълна готовност за приемане и настаняване на закъсали по пътищата водачи и пътници при влошена зимна обстановка. Имаме добра организация и координация на действията на всички служби и кметовете по места.

  - Традиционно, проблем за община Айтос са снегонавяванията?

  - Община Айтос е доказала в годините, че се справя успешно при трудни зимни условия. Готови сме за зимата, но както всяка година, и сега си пожелаваме - да няма аварии на ВиК- и елмрежата. Да, при нас проблемът е силният вятър. При лоши атмосферни условия се е налагало да чистим по няколко пъти едни и същи пътища до селата. Знаете, че имаше години, в които се е налагало да носим на хората в селата хляб и да извеждаме родилки с тежки верижни машини. Така че - и тежка да е зимата - няма да ни изненада! Лично аз се надявам на един по-спокоен зимен сезон, с много сняг за децата и по-малко проблеми по пътищата.

  НП

   

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Какво ви се падна от новогодишната баница?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.77303
  gbp Британска лира GBP 2.20973
  chf Швейцарски франк CHF 1.78909
  хороскоп
  всички

  Зодия Близнаци

  22 май - 21 юни

  Идеални условия за почивка и пълноценно разтоварване предлага днешния ден на повечето от представителите на зодията. Много вероятно е планирани за днес ангажименти да отпаднат по независещи от вас причини и да се окаже, че разполагате с всичкото свободно време, от което имате нужда. Едва ли ще се колебаете какво точно да направите.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.