Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  18:40Събота

  25 Януари 2020

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  Колко депутати са наказани в парламента и за какво?

  14-01-2020 0 340

  Снимка: Булфото, архив

  13 депутати са били наказани заради непристойно поведение от началото на работата на сегашния парламент, т.е. от 2017 г. насам. Това показа проверка на Novini.bg на сайта на Народното събрание.

  Със забележка са наказани 10 депутати от април до декември. Порицание пък е получил само един. Сред тях са Антон Кутев и Цветан Топчев от БСП и Павел Шопов от АТАКА. Това е Спас Гърневски от ГЕРБ. В началото на декември той бе наказан от председателя на парламента заради израза "червени боклуци" по време на разискванията за Бюджет 2020 г.

  Най-тежката мярка - отстраняване от заседание - получи лидерът на БСП Корнелия Нинова през ноември 2017. Причината беше обида към министър-председателя Бойко Борисов, което предизвика скандал в залата. По-късно заради решението си тогавашният председател на парламента Димитър Главчев бе принуден да напусне поста и стана редови депутат. През септември 2018 г. Нинова е получила забележка по време на друго заседание.

  От информацията става ясно, че Антон Кутев е сред най-наказваните депутати. Едно от остриетата на БСП е винаги разпален по време на дебати и атакува яростно правителството. Той е бил наказван цели четири пъти. Друг депутат, който има над една забележка, е атакиста Павел Шопов. С по едно наказание (забележка) са Стоян Мирчев от БСП и настоящият правосъден министър и бивш депутат Данаил Кирилов.

  Иначе всички наложените дисциплинарми меркиса по чл 156 от правилника за организация и дейността на Народното събрание. В него е записано, че депутатите могат да получат напомняне, забележка, порицание, отнемане на думата, отстраняване от заседание или отстраняване до три заседание. Чл. 155 пък напомня на депутатите, че "поведението на народния представител се основава на зачитане авторитета на Народното събрание и уважение към другите народни представители и външни лица. И още: "Народните представители нямат право да прекъсват изказващия се от място, да отправят лични нападки, оскърбителни думи, жестове или заплахи против когото и да било, да разгласяват данни, отнасящи се до личния живот или увреждащи доброто име на гражданите, да имат непристойно поведение или да извършват постъпки, които нарушават реда на заседанието".

  В сряда парламентът възобновява работата си след края на коледната си ваканция. Предстои да се види какъв ще е тонът в пленарната зала, след като се очаква вот на недоверие и разгорещени дебати заради последните кризи в страната.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Какво ви се падна от новогодишната баница?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.77303
  gbp Британска лира GBP 2.20973
  chf Швейцарски франк CHF 1.78909
  хороскоп
  всички

  Настроението ви днес е завидно, а ентусиазмът ви за забавления - неимоверен. Оставете работата настрана и посветете този ден на разнообразието. Усилията ви в тази насока ще направят този ден приятен не само за вас.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.