Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  18:52Четвъртък

  13 Декември 2018

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Кой ръководи две от читалищата, заслужили плакет „Айтос“?

  03-06-2018 0 1293

  Снимка: НП

  Тодорка Димова e от четири и половина години секретар-библиотекар в НЧ „Петър Житаров - 1928” - село Караново. „Дано не прозвучи нескромно, но с ръка на сърцето мога да кажа, че привлякох децата и младите хора в читалището. Имаме мажоретна група, танцов фолклорен състав. Децата нямаха навик да влизат в библиотеката, опитвах се с различни форми, и с много инициативи да ги привлека. Сега, по време на националната библиотечна седмица, децата на Караново са в библиотеката, участват в четения, състезания, стимулираме желанието им да четат с награди. Научаваме децата още от малки, от детската градина да обичат книжките", разказва Димова..

  В Караново не пропускат нито един календарен празник. В читалището има Лазарска група, Коледарска и Обредна група, които продължават местните традиции. "90-та годишнина на читалището ще отбележим на 22 септември тази година. Избрахме забележителна дата в българската история. Ще поканим бившите библиотекари, за съжаление, председателите ги няма покрай нас. С голям тържествен спектакъл ще отбележим празника - на сцената ще бъдат и местни и гостуващи състави", обяснява още енергичният секретар на местното читалище.

  Преди да стане читалищен секретар, Тодорка Димова работила в заведение. „Беше ми детска мечта да работя точно това -  в читалището. От Ямбол съм, но баща ми е от Караново и така се случиха нещата, че се завърнахме в родното му село за постоянно. Много съм горда и щастлива за наградата по повод юбилея. Щастлива съм и защото съм сред малкото хора, които сбъдват мечтите си" казва още Димова и не скрива гордостта си от престижната награда.

  И Хаджер Мюмюнова е отскоро секретар-библиотекар в НЧ „Иван Кожухаров- 1928” село Карагеоргиево. „Само от една година работя и аз се уча. С колегите минахме през обучение и се опитвам да следвам най-важната цел -  децата да имат желание сами да влизат в библиотеката. Организирам с най- различни мероприятия за тази цел. Сега ни предстои 1 юни, празникът съвпада с последния  учебен ден на малките ученици. Приготвили сме изненада и те са много радостни. Признавам, че има още много неща, които трябва да науча.

  Тъй като Община Айтос в момента ремонтира сградата на читалището, в Карагеоргиево изчакват края на ремонтите, за да насрочат дата за юбилейния концерт. „Ще празнуваме годишнината в обновено читалище", хвали се Хаджер. Тя е на 38 години и досега се е занимавала с различни неща, само не и с читалищна дейност. Случило се да замества читалищния секретар и от там й дошло желанието да работи с децата и младите хора. „Горда съм, когато видя усмивките на децата в маратона на четенето, или когато рисуват любими герои от приказките. Гордея се с наградата за нашето читалище", призна Мюмюнова пред НП.

   

   

  Снимка АА

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Какво да има на мястото на "жабарника"?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.72002
  gbp Британска лира GBP 2.17682
  chf Швейцарски франк CHF 1.73282
  хороскоп
  всички

  Извлекли сте си поука от минали грешки и с внимание ще се отнесете към идеите на партньорите си. Интелигентната ви природа ще ви подскаже, че в тях перспективите са добри и ще заложите на общото сътрудничество. Нови придобивки и впечатления очакват някои от вас. Ще се радвате на семейно разбирателство и уют.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.
  placeholder