Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  16:06Сряда

  20 Юни 2018

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас 28° вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Кой ръководи две от читалищата, заслужили плакет „Айтос“?

  03-06-2018 0 935

  Снимка: НП

  Тодорка Димова e от четири и половина години секретар-библиотекар в НЧ „Петър Житаров - 1928” - село Караново. „Дано не прозвучи нескромно, но с ръка на сърцето мога да кажа, че привлякох децата и младите хора в читалището. Имаме мажоретна група, танцов фолклорен състав. Децата нямаха навик да влизат в библиотеката, опитвах се с различни форми, и с много инициативи да ги привлека. Сега, по време на националната библиотечна седмица, децата на Караново са в библиотеката, участват в четения, състезания, стимулираме желанието им да четат с награди. Научаваме децата още от малки, от детската градина да обичат книжките", разказва Димова..

  В Караново не пропускат нито един календарен празник. В читалището има Лазарска група, Коледарска и Обредна група, които продължават местните традиции. "90-та годишнина на читалището ще отбележим на 22 септември тази година. Избрахме забележителна дата в българската история. Ще поканим бившите библиотекари, за съжаление, председателите ги няма покрай нас. С голям тържествен спектакъл ще отбележим празника - на сцената ще бъдат и местни и гостуващи състави", обяснява още енергичният секретар на местното читалище.

  Преди да стане читалищен секретар, Тодорка Димова работила в заведение. „Беше ми детска мечта да работя точно това -  в читалището. От Ямбол съм, но баща ми е от Караново и така се случиха нещата, че се завърнахме в родното му село за постоянно. Много съм горда и щастлива за наградата по повод юбилея. Щастлива съм и защото съм сред малкото хора, които сбъдват мечтите си" казва още Димова и не скрива гордостта си от престижната награда.

  И Хаджер Мюмюнова е отскоро секретар-библиотекар в НЧ „Иван Кожухаров- 1928” село Карагеоргиево. „Само от една година работя и аз се уча. С колегите минахме през обучение и се опитвам да следвам най-важната цел -  децата да имат желание сами да влизат в библиотеката. Организирам с най- различни мероприятия за тази цел. Сега ни предстои 1 юни, празникът съвпада с последния  учебен ден на малките ученици. Приготвили сме изненада и те са много радостни. Признавам, че има още много неща, които трябва да науча.

  Тъй като Община Айтос в момента ремонтира сградата на читалището, в Карагеоргиево изчакват края на ремонтите, за да насрочат дата за юбилейния концерт. „Ще празнуваме годишнината в обновено читалище", хвали се Хаджер. Тя е на 38 години и досега се е занимавала с различни неща, само не и с читалищна дейност. Случило се да замества читалищния секретар и от там й дошло желанието да работи с децата и младите хора. „Горда съм, когато видя усмивките на децата в маратона на четенето, или когато рисуват любими герои от приказките. Гордея се с наградата за нашето читалище", призна Мюмюнова пред НП.

   

   

  Снимка АА

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Трябва ли да отпадне забраната за пушене в заведенията?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.69571
  gbp Британска лира GBP 2.23031
  chf Швейцарски франк CHF 1.70057
   
  хороскоп
  всички

  Отложете новите начинания, работете върху започнатите задачи и по всякакъв начин избягвайте конфликти. Правете добро и проявявайте по-голяма съпричастност и милосърдие към обкръжението ви. Онзи, който днес не бъде милостив, може сам да се лиши от милост. Денят е подходящ за молитви, уединение, успокоение и интуитивно прозрение. Не трябва да се само съжалявате, да се оплаквате и да плачете, да се сърдите и да се карате. Приемайте лека храна и пийте повече вода.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.