Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  08:52Сряда

  26 Септември 2018

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  „Кроношпан“ изпълни и втората част от препоръките на МОСВ и РИОСВ – Бургас

  01-11-2017 0 622

  Снимка: Борислав Пенков

  След покриването на транспортната лента на дробилката за дървесни трески и монтирането на оросителни системи в съоръженията за временно съхранение на дървесен материал през месец юни, „Кроношпан България“ ЕООД изпълни и втората част от препоръките, предписани на дружеството от Министерството на околната среда и водите и РИОСВ – Бургас, съобщават от екоинспекцията. При проверка експертите от РИОСВ констатираха изпълнение на втория етап от предвидените мерки за привеждане на дейността на предприятието съобразно изискванията на комплексното разрешително.

  Изграден е покрит склад за съхранение на дървесни стърготини и масивни бетонови стени около складовите площи за трески. Конструкцията обхваща зона с площ над 1300 кв. м, а стените са високи 7, 50 метра. Така се ограничават до минимум неорганизираните емисии от разпространението на дървесен прах от площадките за съхранение на дървесината и се постига дълготраен резултат по предотвратяване на наднорменото запрашаване в района около площадката на дружеството.

  РИОСВ – Бургас ще продължи ефективния контрол и мониторинг над предприятието в изпълнение на предписанията, за да се гарантират възможно най-добри резултати.

   

  Във връзка със зачестилите сигнали и жалби в началото на 2017 г. от граждани за замърсяването на въздуха с прахови частици и миришещи вещества от дейността на „Кроношпан България“ ЕООД, на 29. 03. 2017 год. се състоя работна среща с изпълнителните директори на дружеството, представители на община Бургас и РЗИ в града.

  От оператора бяха изискани спешни мерки за привеждане на дейността на дружеството в съответствие с условията на комплексното разрешително, с цел намаляване на разпространението на дървесен прах от площадките за съхранение на дървесина.

  На 18. 05. 2017 год. министърът на околната среда и водите Нено Димов, председателят на парламентарната комисия по околна среда и води Ивелина Василева и представители на РИОСВ – Бургас се срещнаха с ръководството на дружеството и обсъдиха мерките за опазване чистотата на въздуха. Стана ясно, че ако до 30 октомври т. г. „Кроношпан България“ ЕООД не изпълни мероприятията срещу замърсяването на въздуха, ще трябва да преустанови дейността си.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Какво да има на мястото на "жабарника"?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.66072
  gbp Британска лира GBP 2.18712
  chf Швейцарски франк CHF 1.71926
  хороскоп
  всички

  Зодия Скорпион

  24 октомври -22 ноември

  Добър да бъде и за вас деня ви, скъпи Скорпиони! В домът ви ще има разбирателство, налице са идеални условия за почивка. Посветете се на хобито си, откога не сте го правили? Сега е момента да се срещнете с позабравени приятели или да покорите някой връх. Вие умеете да създавате настроение около себе си, така че няма да скучаете.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.
  placeholder