Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  00:25Сряда

  13 Ноември 2019

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  Култовата кръчма „Бургаски вечери“ дължи около 60 бона на „БКС“

  20-10-2019 0 2240

  Снимка: Борислав Пенков

  Общинското дружество си търси парите чрез съд

   

  Георги РУСИНОВ

   

  Култовата кръчма „Бургаски вечери“ в лицето на наемателя „Вергиев холидей“ ООД дължи около 60 хиляди лева на „Благоустройствени строежи“ ЕООД (б.а. „БКС“), чиято собственост е заведението. Това заяви пред „Черноморски фар“ управителят на БКС Иван Апостолов.

  „Договорът им изтече и имат неплатени шест наемни вноски (б.а. една вноска е от близо 7 хиляди лева), но имат депозит в размер на три вноски. Освен това по договора  са начислени неустойки и така общо искът е за около 60 хиляди лева, които ни дължат. Внесохме иска до Районен съд – Бургас, но тъй като превишава 25 хиляди лева, те излязоха с решение, че не е подсъден на тях и го прехвърлиха на Окръжен съд – Бургас. Сега вече ще чакаме те да се произнесат“, коментира Апостолов.

  Договорът на наемателите  изтича на 1-ви август и от тогава до сега с „БКС“ не са стигат до споразумение за заплащане на дължимите вноски.

  „Изпратили сме писмо за прекратяване на договора и освобождаване на помещението, при което нямаше ответна реакция и затова сме подали иск в съда“, добави още управителят на „БКС“.

  Репортерска проверка на „Черноморски фар“  показа, че собствеността във „Вергиев Холидей“ ООД е била прехвърлена в началото на януари миналата година. Сега според справката в Търговския регистър мениджър вече е Здравка Биберова, а като партньори са вписани Пламена Гъркова и Светлана Стоянова-Кънева. Допреди това „Вергиев холидей“ бе еднолична собственост на  Димитър Вергиев.

  Управителят на БКС поясни, че сега след като нещата са стигнали до съд, очаква допълнителна реакция от наемателите и ако се съгласят да си платят дължимото, ще прекратят съдебния спор.

  „Така или иначе трябва да има нов търг, ако иска някой да го наеме заведението. Това забавяне на плащанията донякъде забавя процедурата, но трябва да бъде избран и нов Общински съвет, който да разреши търга“, поясни Апостолов.

  Припомняме, че за „Бургаски вечери“ и още две култови бургаски кръчми – „Воденицата“ и „Плаза“, собственост на „БКС“, търг трябваше да се проведе още през септември, или по-точно на 11-и. Той обаче не се състоя поради допуснати фактически греши в решение на Общински съвет – Бургас.

  В последните години „Бургаски вечери“ смени името си и се нарича „Кралско село“.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Резервирахте ли почивка за Коледа и Нова Година

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.77303
  gbp Британска лира GBP 2.20973
  chf Швейцарски франк CHF 1.78909
  хороскоп
  всички

  Зодия Водолей

  21 януари - 19 февруари

  Прекрасен ден за вас Водолеи. Днес ще намерите време за всичко, плановете ви ще се реализират точно както ги искате. Обърнете повече внимание на близките си, може би напоследък сте твърде заети и пропускате нещо важно свързано с тях.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.