Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  08:49Неделя

  17 Февруари 2019

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас ° вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  КЗП: Четете тарифите преди да се качите в такси

  10-07-2018 0 676

  Снимка:

  Шефът на комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов коментира цените на таксиметровите услуги по морето. „Ако в София таксиметровата компания „Х“ вози на определена цена на километър, то в Несебър, например, най-вероятно тя няма да вози на тази цена, защото няма такова задължение. Затова е важно да погледнем какви са условията и да преценим дали ни устройват или да потърсим по-разумна алтернатива“, препоръча той. И добави, че цените трябва да бъдат обявени така, че да може потребителят да е наясно с тях преди да започне използването на тази услуга. Маргаритов уточни, че законът не посочва изрично как да бъде направено това – на сайт, информационно табло и т.н. „Най-надеждният начин, според мен, е те да бъдат оповестени върху самото превозно средство, което извършва таксиметровата услуга“, каза той. И подчерта, че другият важен момент е цените да бъдат спазени такива, каквито са. „За съжаление, знаем случаи, и тук колегите от Автомобилната инспекция могат по-скоро да кажат как се противодейства на това, в които цената е обявена много ясно, но когато се качите в автомобила, се оказва, че по някакъв неведом начин, чрез използването на забранени технически средства, сметката накрая е значително завишена спрямо това, което трябва да бъде с оглед на ценоразписа“, изтъкна Маргаритов.

  Председателят на КЗП припомни, че през годините контролният орган е санкционирал опити на отделни търговци или по-малки компании да имитират при брандирането на автомобилите си големи фирми, които са се утвърдили на пазара със сравнително изгодните си цени и коректното им прилагане. „Тогава човек може много по-лесно да се заблуди и да не погледне цените, които може също да са обявени, но да са пет пъти по-високи и така да попадне в лапите на един нелоялен търговец“, коментира Маргаритов и посочи, че в последните години такива случаи са все по-редки.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Да се застроява ли Българското крайбрежие?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.73697
  gbp Британска лира GBP 2.2241
  chf Швейцарски франк CHF 1.72472
  хороскоп
  всички

  Извлекли сте си поука от минали грешки и с внимание ще се отнесете към идеите на партньорите си. Интелигентната ви природа ще ви подскаже, че в тях перспективите са добри и ще заложите на общото сътрудничество. Нови придобивки и впечатления очакват някои от вас. Ще се радвате на семейно разбирателство и уют.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.
  placeholder