Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  09:57Вторник

  16 Октомври 2018

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас 11° вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Летен бум на браковете в Айтос

  27-07-2018 0 3543

  Снимка: НП

  111 пресъставени акта за айтоски бебета, родени в чужбина

   

  136 брака са сключени от началото на годината до 20 юли в Ритуалната зала на Общината, сочи статистиката на Дирекция “АПИО" в Общинска администрация - Айтос. По-голямата част от бракосъчетанията са регистрирани през последните месеци. Средно по шест-седем брака дневно се сключват през месец юли в Община Айтос, научи НП.

  Бумът на бракосъчетанията е на двойки, които заминават или вече работят в Германия. Има „младоженци", които от 20 години живеят без брак и точно сега искат да чуят Менделсон. Причините са финансови - съществувал немски налог ергенски данък, затова се налагало двойките да припознаят децата си и да получат спешно документ за законно съжителство. Свидетелството било от полза и за плащания за децата, призна една от нововенчаните булки.

  През юли, улиците в Айтос са буквално задръстени от лъскави автомобили с марките Mercedes, BMW, Audi, с които кандидат-младоженци се завръщат в България, за подписи в ритуалната зала. Има и гастарбайтери, дошли да почиват и в същото време да търсят активно къщи и земи за продан.

  Статистиката сочи още, че 34 са актовете за брак, издадени в Казакстан, Турция, Гърция, Македония и други държави, които са пресъставени от айтоските общински служители. По закон, пресъставянето на акта за брак става по постоянен адрес на съпруга, т.е. 34 айтоски мъже са се венчали в скоро време в чужбина. 15 граждани на общината пък са починали зад граница, пресъставянето на акта за смърт е по постоянен адрес на починалия, обясняват още служителите.

  Най-много - 111 са пресъставените до 20 юли актове за раждане на деца от майки с постоянен адрес в община Айтос. Което означава, че 111 са дамите от общината, които от началото на т.г. са се сдобили с рожби в чужбина - преобладават новородените в Кипър, Дания, Испания, Гърция, Франция, Турция, САЩ.и др.

  НП

   

   

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Какво да има на мястото на "жабарника"?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.68883
  gbp Британска лира GBP 2.2214
  chf Швейцарски франк CHF 1.71144
  хороскоп
  всички

  Извлекли сте си поука от минали грешки и с внимание ще се отнесете към идеите на партньорите си. Интелигентната ви природа ще ви подскаже, че в тях перспективите са добри и ще заложите на общото сътрудничество. Нови придобивки и впечатления очакват някои от вас. Ще се радвате на семейно разбирателство и уют.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.
  placeholder