Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  06:25Сряда

  20 Февруари 2019

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас ° вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  „Lidl“ отвори първия си магазин в Созопол

  05-02-2018 0 2534

  Снимка:

  Георги РУСИНОВ

   

  Изцяло нов магазин „Lidl“ от вчера отвори врати в Созопол. С откриването му веригата още по-категорично заявява своя дългосрочен инвестиционен ангажимент в страната. Това е 87-я магазин в България, а Созопол става 46-я български град, в който „Lidl“ ще има търговски обект. Доротея Митева, директор продажби и логистика в Централна и Източна България, заяви пред гостите по време на откриването, че Черноморието винаги е било от изключителна важност, както заради туризма, така и заради динамичния темп, с който се развива. „Именно затова откриването на този първи магазин в Созопол е важна крачка, която предприемаме с огромна отговорност, и която се надяваме гражданите на Созопол и неговите гости да оценят“, допълни тя.

  Този магазин е изграден изцяло според новата филиална концепция на марката „Lidl“. Тя е фокусирана върху изграждането на по-удобни и по-модерни магазини, както и върху високата енергийна ефективност на сградата. Магазинът се отличава с модерен интериорен дизайн, с редица удобства за клиентите му и функционалност. В него може да се намери широка гама от различни хранителни и нехранителни артикули с характерното за „Lidl“ оптимално съотношение между качество и цена. Артикулите са специално подредени по сектори и продуктови групи, така че клиентите да могат да се ориентират максимално бързо и да пазаруват удобно, с което да пестят време и средства.

  Енергийната ефективност на сградата се състои в редуцирането на консумацията на електроенергията с около 30% в сравнение със стандарта на такава сграда. „Това отразява и основен принцип в нашата политика, а именно да градим своя бизнес и да го развиваме устойчиво и с мисъл за обществото и околната среда“, поясни още Митева.

  Новият магазин е и първият в търговската мрежа на компанията, в който могат да се разгледат реплики на археологически артефакти, намерени в процеса на строежа на магазина. Те представляват останки от фамилна гробница от елинистическата епоха.

  Кметът на Община Созопол Панайот Рейзи поздрави персонала на новия магазин и им пожела здраве, късмет и търпение. „Като кмет винаги съм насърчавал хора, които искат да инвестират в моя град и винаги съм казвал, че сериозните инвеститори трябва да бъдат приоритет в нашата община. В съвместната работа с „Lidl“ за пореден път доказваме, че Община Созопол е един добър партньор в бизнеса“, заяви градоначалникът. Той изтъкна, че освен за созополчани и гостите на града, новооткритият магазин ще е удобен и за гражданите на Приморско и Царево, тъй като се намира на пътя, който води към двете населени места.

  Малко преди финала на програмата по откриването специалните гости шеф Иван Манчев и шеф Таньо Шишков застанаха зад кухненския плот и раздаваха съвместната си книга с рецепти. Желаещите получаваха и автограф от двамата топ готвачи.

  Програмата по откриването приключи със символичното прерязване на лентата. Непосредствено след това с огромен интерес влязоха и първите клиенти на магазина, за да го разгледат и напазаруват.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Да се застроява ли Българското крайбрежие?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.73174
  gbp Британска лира GBP 2.24331
  chf Швейцарски франк CHF 1.72305
  хороскоп
  всички

  Отложете новите начинания, работете върху започнатите задачи и по всякакъв начин избягвайте конфликти. Правете добро и проявявайте по-голяма съпричастност и милосърдие към обкръжението ви. Онзи, който днес не бъде милостив, може сам да се лиши от милост. Денят е подходящ за молитви, уединение, успокоение и интуитивно прозрение. Не трябва да се само съжалявате, да се оплаквате и да плачете, да се сърдите и да се карате. Приемайте лека храна и пийте повече вода.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.
  placeholder