Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  08:58Неделя

  17 Февруари 2019

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас ° вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Малкият бизнес в Бургас иска разрешителни за три години

  13-02-2018 0 1671

  Снимка: faragency.bg

  Георги РУСИНОВ


   

  Дребният и среден бизнес в Бургас е готов с идеи за изменяне на Наредбата за преместваемите обекти. На заседание на постоянната комисия по туризъм към ОбС-Бургас присъства председателят на Асоциацията за защита на дребния и среден бизнес Николай Димитров. Основното му искане бе общинските съветници и представители на бизнеса заедно да изготвят Наредбата, която да е в полза и на Общината, и на сектора.

  Димитров представи концепцията на бизнеса пред комисията, а по време на изслушването му се реши да бъдат добавени още точки към предложенията на бранша и да бъдат входирани до ОбС-Бургас. В текста с предложенията на браншовата организация, оглавявана от него, се посочва, че ще трябва да се формулира по-конкретно какво е „сезонен обект“ и начинът на отдаване на местата за преместваеми обекти.

  Припомняме, че в края на 2017-а съветници от ГЕРБ предложиха промени в Наредбата, с които местата за преместваеми обекти трябваше да се разиграват чрез жребий. Тогава обаче бизнесът реагира остро и докладната записка бе изтеглена.

  Председателят на комисията по туризъм Живко Табаков заяви, че също ще внесе някои предложения в Проекта на Наредбата за преместваемите обекти. Сред тях той определи: административни облекчения за търговците, прецизиране на големината на обектите, така че да отговарят на изискванията на БАБХ, както и последващ контрол от страна на отговорните органи и най-вече ясни и прозрачни условия при процедурата по отдаване.

  Бизнесът поиска директно схемите за сезонните обекти да не се правят всяка година и да се издават разрешителни, а да са със срок от 3 години, което според тях се позволява в Наредбата. „Това е когато се отнася за маси, столове и навеси например. Просто ако има промяна, да има корекция в схемата, а това да го направят самите търговци и да я предложат за съгласие до Комисията“, уточни Димитров.

  В края на разговора Табаков покани на диалог браншовите организации в града, за да чуе техните идеи и концепции, както и конкретни предложения относно промени в Наредбата.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Да се застроява ли Българското крайбрежие?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.73697
  gbp Британска лира GBP 2.2241
  chf Швейцарски франк CHF 1.72472
  хороскоп
  всички

  Зодия Стрелец

  23 ноември - 21 декември

  Обградени сте от познатите ви неща и хора, но скоро ще се окажете изправени пред въпрос, чието решение не търпи отлагане. Ще се справите, без да изпадате в паника и това ще повиши доверието на някой във вас. Силни сте и желанията ви също. Имате добро отношение към предстоящо събитие и това ви носи предимство.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.
  placeholder