Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  22:22Неделя

  20 Май 2018

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас 18° вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Малкият бизнес в Бургас иска разрешителни за три години

  13-02-2018 0 1020

  Снимка: faragency.bg

  Георги РУСИНОВ


   

  Дребният и среден бизнес в Бургас е готов с идеи за изменяне на Наредбата за преместваемите обекти. На заседание на постоянната комисия по туризъм към ОбС-Бургас присъства председателят на Асоциацията за защита на дребния и среден бизнес Николай Димитров. Основното му искане бе общинските съветници и представители на бизнеса заедно да изготвят Наредбата, която да е в полза и на Общината, и на сектора.

  Димитров представи концепцията на бизнеса пред комисията, а по време на изслушването му се реши да бъдат добавени още точки към предложенията на бранша и да бъдат входирани до ОбС-Бургас. В текста с предложенията на браншовата организация, оглавявана от него, се посочва, че ще трябва да се формулира по-конкретно какво е „сезонен обект“ и начинът на отдаване на местата за преместваеми обекти.

  Припомняме, че в края на 2017-а съветници от ГЕРБ предложиха промени в Наредбата, с които местата за преместваеми обекти трябваше да се разиграват чрез жребий. Тогава обаче бизнесът реагира остро и докладната записка бе изтеглена.

  Председателят на комисията по туризъм Живко Табаков заяви, че също ще внесе някои предложения в Проекта на Наредбата за преместваемите обекти. Сред тях той определи: административни облекчения за търговците, прецизиране на големината на обектите, така че да отговарят на изискванията на БАБХ, както и последващ контрол от страна на отговорните органи и най-вече ясни и прозрачни условия при процедурата по отдаване.

  Бизнесът поиска директно схемите за сезонните обекти да не се правят всяка година и да се издават разрешителни, а да са със срок от 3 години, което според тях се позволява в Наредбата. „Това е когато се отнася за маси, столове и навеси например. Просто ако има промяна, да има корекция в схемата, а това да го направят самите търговци и да я предложат за съгласие до Комисията“, уточни Димитров.

  В края на разговора Табаков покани на диалог браншовите организации в града, за да чуе техните идеи и концепции, както и конкретни предложения относно промени в Наредбата.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Трябва ли да отпадне забраната за пушене в заведенията?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.66016
  gbp Британска лира GBP 2.23971
  chf Швейцарски франк CHF 1.66128
  хороскоп
  всички

  Зодия Скорпион

  24 октомври -22 ноември

  Добър да бъде и за вас деня ви, скъпи Скорпиони! В домът ви ще има разбирателство, налице са идеални условия за почивка. Посветете се на хобито си, откога не сте го правили? Сега е момента да се срещнете с позабравени приятели или да покорите някой връх. Вие умеете да създавате настроение около себе си, така че няма да скучаете.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.