Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  08:43Сряда

  24 Юли 2019

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас ° вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Мъжът убил дете на пътя в Айтос ще лежи две години

  21-01-2019 0 1210

  Снимка:

  Апелативен съд – Бургас потвърди присъдата му

  С нея съдиите се надяват да предупредят екстремно каращите шофьори

   

  Бургаският апелативен съд потвърди двегодишната ефективна присъда на Валерий К. от варненското село Приселци. Мъжът е осъден за това, че предизвиква по непредпазливост смъртта на 9-годишно дете и средна телесна повреда на 12-месечно бебе. Инцидентът е от 22.09.2017-а и се случва на първокласния път Айтос-Карнобат. Около 13:50 часа Валерий с автомобила си „Волво С 40“ блъска двете деца, които в този момент пресичали пътното платно. Катастрофата се случва в района на ограничение от 60 км/ч., а мъжът шофирал със 110 км/ч. След като удря децата, Валерий направил всичко необходимо, за да окаже помощ на пострадалите деца.

  Производството пред първоинстанционния съд е проведено по реда на съкратеното съдебно следствие, след като подсъдимият признава изцяло вината си. Така присъдата му се редуцира с 1/3. Недоволен от първоначалното решение, Валерий обжалва присъдата пред Апелативен съд – Бургас. Искал по-ниско наказание и условна присъда.

  След проверка на атакувания съдебен акт, както по отношение оплакванията на жалбоподателя, така и служебно изцяло Апелативният съд е намерил жалбата за неоснователна. Преди катастрофата Валерий е бил многократно санкциониран по административен ред за нарушения на правилата за движение и са му отнемани контролни точки. В деня на произшествието управлявал лекия автомобил на братовчедка си и заедно с 
  нея, съпругата му и приятелско семейство пътували към събор в Златоград. Преминали през Айтос и по първокласния път продължили движението си по посока Карнобат.

  По това време майката Фиданка Й. и двете деца, с автомобил на човек от махалата в Айтос, тръгнала за Гърция, където живеела и работела. Малко след потеглянето си от града водачът спрял в отбивката срещу ресторант „Градина“ и всички отишли да обядват. След като се нахранили, семейството се върнало при паркирания автомобил. Майката се сетила, че не била купила вода за из път, настанила децата в автомобила и казала да я изчакат в него. Пресякла платното за движение и преди да влезе в ресторанта, зад гърба си, от пътя дочула свистене на гуми и удар, след което видяла двете си деца на земята.

  Въззивният съд е приел, че наложените на Валерий в миналото общо 15 наказания по Закона за движение по пътищата за нарушения на правилата за движение по пътищата, както и факта, че на 22.09.2017-а е шофирал с почти два пъти по-висока от максимално допустимата за съответния пътен участък скорост, определят поведението му на пътя във висока степен като морално укоримо. Това, според апелативните съдии, налага в конкретния случай да бъде упражнена по-тежка държавна принуда спрямо подсъдимия, като по този начин, наред с поправянето му, ефективно ще бъде въздействано възпитателно и предупредително върху останалите членове на обществото, най-вече върху водачи, които управляват автомобили с превишена скорост.

  Според въззивният състав присъдата е правилна и обоснована, поради което тя е потвърдена с решение на Апелативен съд – Бургас от 15.01.2019-а. Постановеният съдебен акт подлежи на касационно обжалване и протестиране в 15-дневен срок пред ВКС. Съдът е определил първоначален общ режим на изтърпяване на наказанието и е лишил подсъдимия от право да управлява автомобил за срок от три години.
   

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Ще почивате ли това лято

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.7505
  gbp Британска лира GBP 2.17726
  chf Швейцарски франк CHF 1.78046
  хороскоп
  всички

  Зодия Дева

  24 август - 23 септември

  Доброто ви настроение днес ще бъде провокирано и е възможно да ви “изкарат извън релси”. За това ще се погрижат най-близките ви хора. Наред с това ще се разочаровате и от интимния ви партньор. За вечерта предпочетете компанията на хора, които са ви приятни и не са ви предали.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.