Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  22:38Четвъртък

  18 Април 2019

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас ° вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Мъжът убил дете на пътя в Айтос ще лежи две години

  21-01-2019 0 1124

  Снимка:

  Апелативен съд – Бургас потвърди присъдата му

  С нея съдиите се надяват да предупредят екстремно каращите шофьори

   

  Бургаският апелативен съд потвърди двегодишната ефективна присъда на Валерий К. от варненското село Приселци. Мъжът е осъден за това, че предизвиква по непредпазливост смъртта на 9-годишно дете и средна телесна повреда на 12-месечно бебе. Инцидентът е от 22.09.2017-а и се случва на първокласния път Айтос-Карнобат. Около 13:50 часа Валерий с автомобила си „Волво С 40“ блъска двете деца, които в този момент пресичали пътното платно. Катастрофата се случва в района на ограничение от 60 км/ч., а мъжът шофирал със 110 км/ч. След като удря децата, Валерий направил всичко необходимо, за да окаже помощ на пострадалите деца.

  Производството пред първоинстанционния съд е проведено по реда на съкратеното съдебно следствие, след като подсъдимият признава изцяло вината си. Така присъдата му се редуцира с 1/3. Недоволен от първоначалното решение, Валерий обжалва присъдата пред Апелативен съд – Бургас. Искал по-ниско наказание и условна присъда.

  След проверка на атакувания съдебен акт, както по отношение оплакванията на жалбоподателя, така и служебно изцяло Апелативният съд е намерил жалбата за неоснователна. Преди катастрофата Валерий е бил многократно санкциониран по административен ред за нарушения на правилата за движение и са му отнемани контролни точки. В деня на произшествието управлявал лекия автомобил на братовчедка си и заедно с 
  нея, съпругата му и приятелско семейство пътували към събор в Златоград. Преминали през Айтос и по първокласния път продължили движението си по посока Карнобат.

  По това време майката Фиданка Й. и двете деца, с автомобил на човек от махалата в Айтос, тръгнала за Гърция, където живеела и работела. Малко след потеглянето си от града водачът спрял в отбивката срещу ресторант „Градина“ и всички отишли да обядват. След като се нахранили, семейството се върнало при паркирания автомобил. Майката се сетила, че не била купила вода за из път, настанила децата в автомобила и казала да я изчакат в него. Пресякла платното за движение и преди да влезе в ресторанта, зад гърба си, от пътя дочула свистене на гуми и удар, след което видяла двете си деца на земята.

  Въззивният съд е приел, че наложените на Валерий в миналото общо 15 наказания по Закона за движение по пътищата за нарушения на правилата за движение по пътищата, както и факта, че на 22.09.2017-а е шофирал с почти два пъти по-висока от максимално допустимата за съответния пътен участък скорост, определят поведението му на пътя във висока степен като морално укоримо. Това, според апелативните съдии, налага в конкретния случай да бъде упражнена по-тежка държавна принуда спрямо подсъдимия, като по този начин, наред с поправянето му, ефективно ще бъде въздействано възпитателно и предупредително върху останалите членове на обществото, най-вече върху водачи, които управляват автомобили с превишена скорост.

  Според въззивният състав присъдата е правилна и обоснована, поради което тя е потвърдена с решение на Апелативен съд – Бургас от 15.01.2019-а. Постановеният съдебен акт подлежи на касационно обжалване и протестиране в 15-дневен срок пред ВКС. Съдът е определил първоначален общ режим на изтърпяване на наказанието и е лишил подсъдимия от право да управлява автомобил за срок от три години.
   

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Насили ли Кобрата репортерката Суши, когато я целуна?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.73852
  gbp Британска лира GBP 2.26186
  chf Швейцарски франк CHF 1.7182
  хороскоп
  всички

  Извлекли сте си поука от минали грешки и с внимание ще се отнесете към идеите на партньорите си. Интелигентната ви природа ще ви подскаже, че в тях перспективите са добри и ще заложите на общото сътрудничество. Нови придобивки и впечатления очакват някои от вас. Ще се радвате на семейно разбирателство и уют.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.
  placeholder