Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  11:33Сряда

  21 Август 2019

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  Меден рудник се обедини около идеята за амфитеатър

  06-06-2019 0 1291

  Снимка: faragency.bg

  Георги РУСИНОВ

   

  Жители на Меден рудник се обединиха около идеята да се направи амфитеатър зад т.нар. „Лакома спирка“ в комплекса. В момента тя е осеяна с павильони, а зад тях има огромна поляна, която стои празна от години. По време на обсъждането, на което присъстваха районния кмет Магдалена Манолова, главният архитект на общината Веселина Илиева и представители на дирекция "Устройство на територията" и ЦАУ "Възраждане" при Община Бургас, както и общински съветници, всеобщото настроение бе за реализране на проекта.

  Той обхваща зоната и парцела, който е познат като поляната зад Лакомата спирка. Тази цялата зона е предвидена да бъде обособена на три подзони. В едната, която е точно под спирката ще има ситуирана елха и един кръгъл площад, там ще има и търговски площи. Предвиждат се 6 малки павильона от по 7 квадрата и 4 по-големи до 15 квадрата. Идеята е това да са павильони, които да изпълняват функцията услуги – кафе, закуски и най-необходимите неща. Там се предвижда една обществена тоалетна, още една сграда – тип павильон за персонала и една тоалетна достъпна за хората с увреждания. Целият парк е съобразен с тях и да имат достъпност до всяка една зона, подчертаха още от общината.

  Следващата зона е за спорт и отдих. Има обособен кът за фитнес и един кът, който е за деца с люлки, които са предвидени за до 3 годишни и за от 3 до 12 годишни. Площадката е доста голяма и ще е една от най-големите в Бургас. Ще има люлки и за деца с увреждания. Ще има батути и ще е доста приятно за всички, категорични са от администрацията. Ще има и пързалка, която ще ползва естествената денивелация на терена.

  Третата зона вече е амфитеатъра, който е предвиден да е доста зелен. Самите седалки и терасирането на терена ще е с камъни, трева върху тях и накрая дървени седалки. Няма да има никакъв бетон. Самата сцена ще е 600 квадрата. Идеята е да може да се играят хора и да има площадно пространство за по-масови събития. На гърба на сцената ще има обслужваща сграда със съблекални и гримьорни. Пред нея ще има 9 метрова стена, на която ще може да се прожектира и лятно кино.

  Всички зони ще са достъпни от всички страни. Съобразени са най-широките входове да са, където има най-голям човекопоток. В близост до амфитеатъра ще има кафе.

  По врема на общественото обсъждане надделяха тези, които искат амфитеатъра да се случи. Недоволни бяха само една част от търговците в сегашните павильони. Типично за живеещите в Меден рудник, освен сегашния проект, бяха повдигнати и други наболели за част от хората проблеми – паркинги, благоустройство и други. От общината отговориха и на тези въпроси.

  Срещата приключи с обещанието от страна на общината да държи в течение жителите на комплекса.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Къде почивате това лято?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.76583
  gbp Британска лира GBP 2.13465
  chf Швейцарски франк CHF 1.80095
  хороскоп
  всички

  Зодия Везни

  24 септември - 23 окктомври

  Денят ви ще е разтоварващ и не ангажиран с важни задачи. Приятните емоции ще преобладават, предвид срещите, на които ще дадете предпочитанията си. Ще ви се отразят добре и може да ви осенят интересни идеи за в бъдеще. Ще останете доволни от развитието на въпрос, свързан с работата ви. Други ще се отдадат на флирт, внасящ романтична тръпка в ежедневието им.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.