Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  14:50Понеделник

  15 Октомври 2018

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас 19° вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Международна конференция по картография ще се проведе в Созопол

  10-11-2017 0 908

  Снимка:

  Созопол бе избран за място на провеждането на 7-ма Международна конференция по картография и ГИС през 2018 г. Конференцията в Созопол е най-голямата научна инициатива по картография и ГИС в ЕС  в годината на председателството на Р България на Съюза.

  Организатори на конференцията са Международната картографска асоциация (ICA), Българската картографска асоциация (БКА) и Университетът по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ) – София. Съорганизатори са Военно-географската служба при МНО и Българският червен кръст.

  Със своята изключителна актуалност и значение за Бургаска област привлича внимание семинарът с кооперация на ЕС по ранно предупреждение и управление при кризи. Той ще се състои под патронажа на посланика на Чешката република за България Н.Пр. г-н Душан Щраух. Не по-малко важна е и  специалната сесия „Дигиталната земя за умни решения”, която се радва на мощната подкрепа на Международното общество по Дигитална земя.

  Целта на конференцията в Созопол надминава задачите на обичайните  летни научни срещи и конферентни прояви по Черноморието. Българската картографска асоциация си поставя практическа задача – да подпомогне трансфера на най-новите постижения по картография и ГИС у нас. България има нужда да усвоява и все по-пълно да използва геопространствената информация в управлението.

  В Созопол българската картография си поставя и една регионална задача – да привлече внимание към избраната тема и значението й за важния европейски регион – Балканския полуостров.

  Три от влиятелните комисии на ICA са избрали Созопол за своите ежегодни срещи:  Комисията по картография и децата, Комисията по картография за ранно предупреждение и управление при кризи и Комисията по картни проекции.

  През м. юни 2018 в старинния български град на Западното Черноморско крайбрежие ще пристигнат около 200 участници от над 40 държави от всички континенти на света, без акредитираните журналисти.

  Трима световноизвестни учени ще изнесат главните пленарни доклади в Созопол: проф. Лин Усери, САЩ, зам.-президент на Международната картографска асоциация; академик проф. Гуо Хуадонг, Китай, президент на Международното общество по Дигитална земя, и проф. Волфганг Каинц, президент на Австрийската картографска асоциация.

  Приведените дотук сведения и факти очертават конференцията в Созопол като една от значимите прояви от календара на времето на Европейското председателство на Р България през 2018 г.. Конференцията ще има дългосрочен ефект и може да подпомогне значително възходящото развитие както на община Созопол, така и на съседните й общини, като се превърне в глобален научен и медиен акцент на предстоящия туристически сезон, 2018.

  Достатъчно е да съобщя факта, че  четири медийни партньора подкрепят седмата ICC & GIS в Созопол: GIS Professional, GeoConnexion, Геомедия и Coordinates, известни медии в областта на картографията и ГИС. Отчитайки значението на Созополския форум за страната ни, Председателят на Българския парламент г-н Димитър Главчев прие поканата на Организационния комитет на Седмата международна конференция по картография и ГИС в Созопол тя да премине под негов патронаж. На подготовката за престижната международна проява в Созопол през м. декември т.г. ще бъде посветена работна среща между ръководството на община Созопол, Организационния комитет на проявата и институциите, които подкрепят нейното провеждане в южния черноморски град.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Какво да има на мястото на "жабарника"?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.68985
  gbp Британска лира GBP 2.23166
  chf Швейцарски франк CHF 1.70517
   
  хороскоп
  всички

  Потиснете раздразнителността си, тя се отразява негативно на околните. А това не винаги им носи най-приятните мигове. Очакват ви приятни изживявания, за някои от вас и в интимен план. Не спирайте поривите на сърцето си, бъдете естествени и ще се радвате на пълноценна връзка.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.
  placeholder