Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  11:00Вторник

  17 Юли 2018

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас 24° вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Министерско „Евалла“ за новото училище „Ал.Коджакафалията“

  13-10-2017 3 3400

  Снимка: Борислав Пенков

  „Евалла на проектанти, дизайнери и строители!“, тези думи излязоха от устата на министъра на регионалното развитие Николай Нанков, докато разглеждаше новото основно училище „А. Г. Коджакафалията“, което отвори врати в Бургас през тази учебна година. То бе ремонтирано с пари по ОП“Региони в растеж“ и гордостта на община Бургас в образователната инфраструктура.

  Голяма част от проектите към момента са на етап сключване на договори с изпълнители за изпълнение на образованието чрез модернизиране на образователната инфраструктура в дейностите. В проекта на Община Бургас: „Подобряване качеството на град Бургас- І етап“ влизат дейностите по сградата на ДДЛРГ „Ал. Г. Коджакафалията”, ОУ Елин Пелин", ЦДГ "Чайка", СОУ "Св. Св. Кирил и Методий", ОУ Братя Миладинови, СОУ "Петко Росен“, ОУ "Л. Каравелов", ЦДГ 2 "Ханс Кристиян Андерсен" – филиал в к-с Лазур", изграждане на нова детска градина в районен център – Меден Рудник". Освен тях започна ремонтът на 4 спортни площадки и 3 физкултурни салона на бургаските професионални училища Търговска гимназия, ПГЕЕ "Константин Фотинов", Професионална гимназия по транспорт, професионална гимназия по механоелектротехника и електроника и Професионална гимназия по строителство и геодезия, на обща стойност 8 395 960,97 лева.

  През този програмен период са осигурени над 600 млн.лева за образователна инфраструктура по програмата.

  Община  Бургас е първата със започнати и реализирани проекти по тази програма. 17 млн. лева са средствата, които общината получи по нея и влага в обновяване на училища и детски градини. „Хубавото е, че при спестен ресурс общината  ще може да го пренасочи към подобряване на средата на други образователни заведения“, каза министър Нанков.

  Министърът заедно с кмета Димитър Николов и ръководството на училището разгледа обновената сграда и не скри възхищението си от иновативните решения и в учебния процес, а на края на визитата си получи книга за „Бащата на Бургас“-Ал.Коджакафалията.

   

  коментари

  Добави своя коментар

  14.10.2017 г., 13:30 ч. | ПЕТЬО ТОДОРОВ
  Всички родители на подготвителната група се срещнаха с директора и изразиха възторжената си подкрепа към новите методи на възпитание. За начало учениците се приучават на средновековните възпитателни методи за наказание с вдигнати ръце на двора. Честито!

  14.10.2017 г., 13:29 ч. | ПЕТЬО ТОДОРОВ
  Министърът заедно с кмета Димитър Николов и ръководството на училището разгледа обновената сграда и не скри възхищението си от иновативните решения и в учебния процес, а на края на визитата си получи книга за „Бащата на Бургас“-Ал.Коджакафалията. Иновативните решения в учебния процес започват още от началото на учебната го

  14.10.2017 г., 13:26 ч. | ПЕТЬО ТОДОРОВ
  Министърът заедно с кмета Димитър Николов и ръководството на училището разгледа обновената сграда и не скри възхищението си от иновативните решения и в учебния процес, а на края на визитата си получи книга за „Бащата на Бургас“-Ал.Коджакафалията. Иновативните решения в учебния процес започват още от началото на учебната го

  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Ползвате ли "зелената зона"?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.6688
  gbp Британска лира GBP 2.21574
  chf Швейцарски франк CHF 1.67222
  хороскоп
  всички

  Зодия Овен

  21 март - 20 април

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.