Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  02:10Неделя

  16 Декември 2018

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Митница Бургас иззе 100 литра спирт от казан за ракия

  20-11-2018 0 212

  Снимка:

  Служители в Митница Бургас откриха 100 литра нелегален спирт в складово помещение на къща. То се намира в общ двор на частен имот с регистриран „казан" за варене на ракия.
  Проверката в имота, разположен във вилна зона край Сливен, е извършена от митническите служители на 16 ноември.

  Установено, че обектът за дестилиране не е в работен режим. При оглед на прилежащите помещения в складово помещение в жилищната сграда са открити и 10 пластмасови бутилки по 10 литра, пълни с етилов алкохол. Чрез измерване със сертифициран денситометър е установено, че безцветната течност в бутилките е с алкохолно съдържание 95 % vol. За него не са представени документи по Закона за акцизите и данъчните складове (ЗАДС). Акцизната стока е иззета. Взети са проби за лабораторен анализ. Предстои да бъде образувано административнонаказателно производство по случая.

  Други 81 литра нелегален етилов алкохол в туби и бидони, с характеристики на ракия, е иззет от митническите служители няколко дни по-рано, при проверка на 13 ноември. Това е станало в един от кварталите на Бургас. Алкохолът е открит в постройка до обекта за дестилиране, в същия частен имот. За алкохола не са представени документи за платен или обезпечен акциз по ЗАДС. По случая също предстои образуване на административнонаказателно производство.

  402,5 литра етилов алкохол без платен или обезпечен акциз по ЗАДС е иззет от митническите служители в Бургас при проверки само от началото на месец ноември. Бургаските митнически служители откриха и две нелегални дестилерии за производство на алкохол в работен режим, а съоръженията им бяха иззети.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Какво да има на мястото на "жабарника"?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.73312
  gbp Британска лира GBP 2.17714
  chf Швейцарски франк CHF 1.7379
  хороскоп
  всички

  Отложете новите начинания, работете върху започнатите задачи и по всякакъв начин избягвайте конфликти. Правете добро и проявявайте по-голяма съпричастност и милосърдие към обкръжението ви. Онзи, който днес не бъде милостив, може сам да се лиши от милост. Денят е подходящ за молитви, уединение, успокоение и интуитивно прозрение. Не трябва да се само съжалявате, да се оплаквате и да плачете, да се сърдите и да се карате. Приемайте лека храна и пийте повече вода.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.
  placeholder