Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  09:20Вторник

  10 Декември 2019

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  Младежки структури на ГЕРБ провеждат академия в Созопол

  16-11-2019 0 532

  Снимка:

  „Младежките академии на ГЕРБ са успешни формати и чрез тях лекторите правят достъпни на практика своите знания. Благодаря на фондация „Конрад Аденауер“, че не спира да подкрепя през годините подобни инициативи, без помощта им те нямаше да се случват и да са толкова успешни. Темата днес е социалната политика и тя е в духа на дискутирания в момента Бюджет 2020. От ГЕРБ поемаме ангажименти, които изпълняваме чрез бюджета на държавата. Това ни отличава от левите партии, от БСП – те обещават много за социалната сфера, но не казват откъде ще дойдат тези пари. Това е техният начин на работа – популизъм“.

  С тези думи областният председател и народен представител Димитър Бойчев откри академията на МГЕРБ „Младите във фокуса на социалната политика и борбата със социалното изключване на подрастващите”. Тя се провежда днес и в неделя, в Созопол.В нея участват близо 100 младежи от структурите на МГЕРБ в Бургас, Варна, Стара Загора, Ямбол и Сливен.

  Официалният старт на събитието уважиха народните представители Галя Желязкова и Диана Саватева, Георг Георгиев – зам.-министър на МВнР и председател на МГЕРБ, Николай Иванов – областен председател на младежката структура на ГЕРБ в Бургас, който благодари на целия екип за организацията на събитието. Регионалната академия се провежда със съдействието и подкрепата на фондация „Конрад Аденауер“. Торстен Гайслер, ръководител на бюрото в България също поздрави присъстващите.

  „Благодаря на всички, че активно участвахте в кампанията и ни помогнахте за поредната победа, поздравявам ви и от името на Димитър Николов за усилията. Бъдещето на всяка политическа сила и държава е в лицето на младите. Вие успешно се реализирате във всички сфери и съм убеден, че ще бъдете все по-можещи и знаещи. Готови сме да бъдем домакини отново на подобен форум“, допълни още Димитър Бойчев.

  Бургаският депутат Диана Саватева коментира, че смисълът на тези събития е в три посоки. „Живеем в динамично общество и трябва непрекъснато да освежаваме своите знания, на второ място смисълът на академиите са контактите – формални и неформални. Не на последно място е и комуникацията между различните поколения“.

  Георг Георгиев сподели, че с партньори като фондацияКонрад Аденауер“ академиите са се превърнали в традиционни. „Трябва да положите усилия и внимание върху дискутираните теми, ако искаме срещите ни да са ползотворни. Бъдете активни, всеки има мнение, задавайте въпроси. Ние работим за страната си и знаем как го правим – с морал, почтеност и достойнство. Чрез вас постигнахме високи резултати на последните избори, а младите хора все по-активно ще се включват в работата на общините и държавата. Ще повторя думите на премиера Борисов – младите хора имат своя път напред, но без това да е даденост, трябва да работят за успехите и реализацията си“, категоричен бе Георг Георгиев.

  „Удовлетворен съм, че ГЕРБ отново е водеща политическа сила, живея от 3 години в София и ЕС ми даде право да упражня своя вот там. За да остане ГЕРБ все така стабилна, тя се нуждае от млади, компетентни и ентусиазирани хора, с познания и действия и в сферата на социалната политика. Ако искаме да сме близо до хората, трябва да се насочим към социалната сфера и да помагаме на по-малко привилегированите от нас“, заяви представителят на фондация „Конрад Аденауер“.

  В отделен лекционен панел с модератор Атанас Бошев, Торстен Гайслер коментира пред европейските перспективи през призмата на социалната политика. „Ние сме общество, което не трябва да остава никой на заден план. Това не е лесно да се обсъжда в централно-десните партии, защото не сме основен избор на хората, които принадлежат към неравностойните групи. Целим да подсилим политиката в сферата на социалното, икономическото и политическо неравенство на хората, за изградим здраво общество“.

  Той изложи рисковете на социалното изключване, различните причини за това явление и признаците, че е налице: фактори като местоживеене, здравословен статус, финансови стандарти и др. Младежите от ГЕРБ получиха детайли и статистика за ЕС по отношение на бедност и безработица, дискриминация, ниско ниво на образование, липса на място на живот, които допринасят за социалното изключване.

  Торстен Гайслер коментира и приноса от работата на Мария Габриел. „Винаги ще я подкрепяме чрез фондацията, защото тя е забележителен, компетентен политик. Новият й ресор като еврокомисар „Иновации и младеж“ пряко се свързва с темите, които обсъждаме за социалната политика, образованието като фактор за преодоляване на социалното изключване“. Лекцията на Гайслер бе последвана от активна дискусия с множество въпроси.

  Академията продължава с лекции на спортния министър Красен Кралев, зам.-министъра по социалната политика Зорница Русинова и др.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Резервирахте ли почивка за Коледа и Нова Година

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.77303
  gbp Британска лира GBP 2.20973
  chf Швейцарски франк CHF 1.78909
  хороскоп
  всички

  Потиснете раздразнителността си, тя се отразява негативно на околните. А това не винаги им носи най-приятните мигове. Очакват ви приятни изживявания, за някои от вас и в интимен план. Не спирайте поривите на сърцето си, бъдете естествени и ще се радвате на пълноценна връзка.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.