Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  08:28Сряда

  12 Декември 2018

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Много млади таланти и отлични резултати за айтоската акробатика на Държавния шампионат `2018

  22-07-2018 0 2083

  Снимка:

  Спортният клуб по спортна акробатика „Орел" - Айтос приключи успешно участието си в двете фази на тазгодишния Държавен шампионат, организирани от Българска федерация по спортна акробатика в Горна Оряховица и Сливен. Акробатите, треньорите Катя Цанева и Мартин Бенов, и хореографката Ивелина Костадинова се завърнаха в Айтос с медали, с призови места и с увереността, че новото, младо поколение на СКСА „Орел" е изключително талантливо и има бъдеще в големия спорт.

  Последните изяви на айтоските акробати преди лятната ваканция бяха на квадрата в Сливен от 29 юни до 1 юли т.г. в Спортна зала „Васил Левски", на Държавния индивидуален шампионат по спортна акробатика. В националното състезание сили мериха 20 клуба от цялата страна във възрастовите групи 7-15, 9-16, 10-18 и 11-19 години.

  Отличен резултат при женските двойки (7-15 години) постигнаха Дилара Пачалъ - Жаклин Челебиева - момичетата заслужено получиха сребърни медали и вицешампионска титла. В групата старша възраст 9-16 години - почетното трето място и бронзови медали завоюва смесената двойка Ивайла Момчилова - Атанас Богданов. Отлични отзиви на съдиите имаше и за изпълнението на двете ни грации Раиса Измерлиева - Ростислава Ковачева.

  С най-добрите млади акробати от цялата страна, възпитаниците на „Орел" - Айтос се състезаваха и в Спортна зала „Никола Петров” в Горна Оряховица на Държавния индивидуален шампионат по спортна акробатика за възрасти 6-8, 9-11 и 6-14 години.

  При много голяма конкуренция и с рекорден брой участници от 18 клуба с 350 състезатели, двойно повече от миналата година, нашите малки таланти се представиха блестящо. На Държавното първенство своя успешен дебют на „големия" квадрат направиха най-малките - Надежда Маринова, Наталия Пламенова, Ивайла Стоянова, Виктория Бенова, Памела Курдалийска. Момичетата само за два месеца успяха да се подготвят и да зарадват своите треньори със спортен хъс и желание за победа. Всеки от 22-та състезатели на СКСА „Орел" беше мотивиран да представи отбора отлично.

  В Горна Оряховица отлично се представиха Невена Хаджизлатева, Раиса Измирлиева, Ивайла Момчилова, Никол Челебиева, Янко Киров. Три от състезателките - Карина Цанева, Юзлем Мюмюн и Елани Георгиева за първи път се състезаваха в по-голяма възрастова група - 9-11 години. Момичетата бяха в конкуренция с по-големи на възраст състезателни, но въпреки това показаха умения, зрелост и талант.

  Не всички деца взеха медали, но се наредиха на престижните четвърто, пето и шесто място, което ги прави истински победители, предвид рекордния брой участници в националното състезание тази година. „Най-важното - всички се представиха достойно и показаха че, са състезатели с характер", коментира за НП треньорката Катя Цанева.

  В групата 6-14 години успешно участие в държавното първенство имаха женските двойки Ивелина Борисова - Валентина Хаджизлатева, Гюлсюм Шукри - Елиф Исмаилова, Никол Челеблиева - Невена Хаджизлатева и тройката момичета - Алисия Демирева, Юзлем Мюмюн и Нурчин Кадир. „Много сме доволни от представянето им, и двойките и тройката дадоха всичко от себе си. Това беше най-доброто им представяне досега.", коментира Цанева. Що се отнася до женската тройка, треньорката обясни, че момичетата са се подготвили за състезанието само за десетина дни с ново попълнение - Юзлем, тъй като титулярът-връхче Валентина Димитрова ненадейно се разболяла. „Валентина е вече напълно здрава и влиза в залата", искрено се радва грижовната треньорка.

  И новата двойка момчета (6-14 години) Янко Киров - Антон Димитров вече дава надежди, че има бъдеще сред най-добрите на националния квадрат. Блестящо беше и индивидуалното представяне на Янко Киров в групата на момчетата 9-11 години. Янко категорично записа името си на второ място и грабна вицешампионската титла. При смесените двойки 6-14 години с изключително успешно представяне се поздравиха Селин Али - Валери Димитров, които също станаха вицешампиони, поздравиха се със сребърните медали и второто място в крайното класиране.

  „Всички състезатели представиха отбора достойно, играха с усмивка и показаха, че СКСА „ОРЕЛ" има силен и сплотен отбор", кетегорични са треньорите. Що се отнася до децата, те вече доказват, че с труд и с добри треньори като Катя Цанева и Мартин Бенов и хореографката Ивелина Костадинова, могат да стигнат до върха.

  Цанева и Бенов благодарят на родителите за подкрепата и съпричастността при подготовката на двете най-важни състезания в спортния календар на Клуба. Благодарят и на състезателите, че са представили „Орел" и Айтос по най-добрия начин.

  Сериозно айтоско присъствие имаше и в съдийските комисии - Катя Цанева и Мими Казакова съдийстваха в залата в Горна Оряховица.

  А в Сливен голямата новина за спортната акробатика тази година е, че за първи път ще бъдат излъчени олимпийски шампиони в този спорт. Това ще се случи на Третите летни младежки олимпийски игри, които ще се проведат в Буенос Айрес, Аржентина, от 11 до 23 септември. За младите таланти на айтоската акробатика Олимпийските игри са още един стимул за упорити тренировки и успешни изяви.

  НП

   

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Какво да има на мястото на "жабарника"?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.71881
  gbp Британска лира GBP 2.16765
  chf Швейцарски франк CHF 1.73882
  хороскоп
  всички

  Зодия Телец

  21 април - 21 май

  Възможно е умората да ви връхлети, в резултат и на здравословни проблеми. Вземете мерки, но гледайте ведро на създалата се ситуация. Всичко е поправимо, когато имате желание за действие и не губите присъствие на духа. Проблемите ви може да са провокирани и от активната ви позиция на други нива, силните са най-на прицел.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.
  placeholder