Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  06:34Сряда

  20 Февруари 2019

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас ° вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Модерна детска градина отвори врати в Оризаре

  17-01-2018 0 1306

  Снимка:

  Новата пристройка на детска градина „Радост“ в Оризаре официално бе открита днес. Лентата прерязаха кметът на Несебър Николай Димитров, кметът на селото Неделчо Недялков, директорката на образователното заведение  Пенка Вълчанова, директорът на дирекция "Здравеопазване, образование и хуманитарни дейности" Красимира Тодорова и представител на строителната фирма. Сред уважилите събитието бяха заместник-кметове, ресорни представители на Общинска администрация, директори на образователни заведение, родители и др.

  Малко преди да бъде прерязана лентата на новата придобивка, бе отслужен тържествен водосвет от отец Евгени.

   „Нашият напълно  обновен дом вече прилича на един детски дворец“, заяви по време на откриването директорката на ДГ „Радост“ Пенка Вълчанова. Тя изказа благодарност на всички, допринесли за новата придобивка, особено на Общинската администрация, която „помага за израстването и развитието на нашите деца и това е приоритет в работата им.“

   Кметът на селото Неделчо Недялков също благодари на Община Несебър и Общинския съвет и информира присъстващите, че освен новата пристройка, е направен и основен ремонт на  съществуващата детска градина, положени са нови тротоарни плочки в двора, засадени са нови дървета, освежена е и оградата.

   „Казаното много често се забравя, но построеното остава. Нека с радост да се ползва тази детска градина за нуждите на селото и на останалите населени места в общината.“, изтъкна кметът на Несебър Николай Димитров. Той подчерта, че в страната ни много рядко се строят, престояват и ремонтират детски градини. „Ние от Общинска администрация и Общински съвет поддържаме съставните селища, така че да не се закриват детски градини и училища и това е свързано с нашата приоритетна политика в образованието и социалната сфера. Община Несебър продължава да инвестира средства във всички съставни селища, като ще се стремим и занапред да удовлетворяваме приоритетно нуждите на жителите на градовете и селата.“, подчерта Николай Димитров.  Кметът сподели още, че съвсем скоро в Оризаре и Тънково предстои да се изградят нови многофункционални сгради с пенсионерски клубове. На финала градоначалникът обобщи: „Нашите съставни селища са едни от най-хубавите и поддържани в България“.

  Малко преди присъстващите на събитието да разгледат обновената детска градина, те бяха поздравени с няколко песни от възпитаниците на образователното заведение.

  Новата пристройка за нуждите на ДГ  „Радост“ - с. Оризаре бе реализира с пари от бюджета на общината. Новата придобивка е двуетажна сграда с осигурена топла връзка с основната. На първия етаж на пристройката са разположени физкултурен салон, лекарски кабинет, свързан с изолационното помещение, санитарен възел, склад. На втория етаж  има спалня с една занималня и връзка между тях, както и тераса със сенник. В занималнята е обособен кът за хранене в непосредствена връзка с кухненския офис за разливане на храна. Осигурени са и битови помещения за персонала.

   

   

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Да се застроява ли Българското крайбрежие?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.73174
  gbp Британска лира GBP 2.24331
  chf Швейцарски франк CHF 1.72305
  хороскоп
  всички

  Зодия Овен

  21 март - 20 април

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.
  placeholder