Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  05:35Вторник

  21 Август 2018

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас 18° вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Модернизират кухнята на Социалния патронаж в Несебър

  02-08-2018 0 841

  Снимка:

      Кухнята на Социалния патронаж в Несебър ще бъде модернизирана с нови уреди благодарение на спечелен проект към Фонд „Социална закрила“ към Министерството на труда и социалната политика. Периодът за изпълнението му е три месеца, а бенефициент е Община Несебър. Стойността на проекта е  27 хил. лв., а   местният бюджет дофинансира  със сума  от 3000 лв.

  Проектът ще се реализира в кухненския блок на ДСП - Несебър и е предназначен да обслужва осем от съставните селища на общината.

   Проектът е с приоритетно социална насоченост и чрез него се цели да се покрият  групите на хора с увреждания и възрастните хора. В резултат на реализацията му ще се подпомогне изпълнението на Стратегията за социална политика на Община Несебър.   

  С отпуснатите средства ще бъдат  закупени съоръжения,  включващи   конвектомат с капацитет  двеста порции на час,  аспиратор, стойка за конвектомата  и тави. Новите уреди ще осигурят значително по-високо качество на  готовата храна,  благодарение на технологии за здравословно хранене,  позволяващи минимално количество вложени мазнини в   приготвяните ястия. С осъвременяването на  готварската техника се постига висока енергийна ефективност и отговаряща на съвременните български и европейски стандарти, повишава се производственият капацитет без  необходимостта от допълнителен персонал и разширяване на материалната база.

     Домашният социален  патронаж в Несебър  съществува  от 1986 г., като от 2003 г. се финансира със средства от общинския бюджет. От 2009 г. патронажът предоставя безплатна услуга  и  на потребители  на програма за крайно нуждаещи се по проект към фонд „Социална закрила“ към министерството на труда и социалната политика. Желаещите да ползват услугите на патронажа постоянно се увеличават, което гарантира устойчивостта на  инвестицията.  Приоритетите на Община Несебър в сферата на социалната политика са да  допълва, надгражда и разширява  съществуващите вече услуги в общността.

   

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Ползвате ли "зелената зона"?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.71264
  gbp Британска лира GBP 2.18582
  chf Швейцарски франк CHF 1.72077
  хороскоп
  всички

  Извлекли сте си поука от минали грешки и с внимание ще се отнесете към идеите на партньорите си. Интелигентната ви природа ще ви подскаже, че в тях перспективите са добри и ще заложите на общото сътрудничество. Нови придобивки и впечатления очакват някои от вас. Ще се радвате на семейно разбирателство и уют.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.