Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  09:18Четвъртък

  18 Октомври 2018

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас 15° вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Над 100 работни места в областта за първи трудов стаж

  10-10-2018 0 185

  Снимка:

  Тече процедура за набиране на кандидати за работа в публичния сектор през следващата година по програма „Старт на кариерата”, реализирана от Министерството на труда и социалната политика и Агенцията по заетостта. Това информират от ДРСЗ - Бургас.

  Инициативата предоставя възможност на безработни висшисти до 29-годишна възраст да натрупат в рамките на 9 месеца първия си трудов стаж по придобитата специалност. Цели се улесняване прехода от образование към заетост и постигне гъвкава комбинация от знания, умения и практика, съответстващи на изискванията на пазарната икономика.

  Работните места за територията на Бургаска област са 102-82 работни места към централните ведомства, 3 работни места в Областна администрация  и 17 работни места в общински администрации.

  По програмата са обявени общо 2569 работни места, като младежите имат възможност да изберат трите най-подходящи позиции и да кандидатстват за тях. 1929 са обявените работни места в централни институции и поделенията им в страната. Сред тях са Народното събрание, администрациите на президента и Министерския съвет, омбудсмана на Република България, министерства, държавни, национални и изпълнителни агенции, Сметната палата, комисии, инспекции и др. В областните управи обявените работни места са 78, а в общинските администрации техният брой е 562.

  Търсят се предимно младежи, завършили право, икономически специалности, компютърни специалисти, администрация и управление, социални дейности, инженери, архитекти, строители, еколози и др.

  Списъците на обявените работни места и пълна информация за процедурите, реда, условията и необходимите документи за кандидатстване, в т.ч. електронно заявление, са публикувани на официалната страница на Агенцията по заетостта, както и на информационните табла във всички бюра по труда в страната.

  За да участват в Програмата кандидатите трябва да са регистрирани в Дирекция „Бюро по труда” като търсещи работа лица.

  Срокът за подаване на заявления е до 19 октомври 2018 г. включително.

   

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Какво да има на мястото на "жабарника"?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.6963
  gbp Британска лира GBP 2.22392
  chf Швейцарски франк CHF 1.7077
  хороскоп
  всички

  Извлекли сте си поука от минали грешки и с внимание ще се отнесете към идеите на партньорите си. Интелигентната ви природа ще ви подскаже, че в тях перспективите са добри и ще заложите на общото сътрудничество. Нови придобивки и впечатления очакват някои от вас. Ще се радвате на семейно разбирателство и уют.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.
  placeholder