Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  22:56Четвъртък

  05 Декември 2019

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  Над 16 хиляди следят нашите новини в социалните мрежи

  06-10-2019 0 537

  Снимка: faragency.bg

  Георги РУСИНОВ

   

  Над 16 000 души следят новините на най-стария бургаски всекидневник „Черноморски фар“ в социалните мрежи. 15026 са хората, харесали трите ни фейсбук страници, които са сравнително много, сравнени с останалите бургаски медии. 1037 са членовете на фейсбук групата ни „Черноморски фар – новините в развитие“, която е последната ни придобивка в желанието ни да държим аудиторията ни информирана.

  „Черноморски фар“ може да се похвали с редовни читатели и коментатори, чийто интелект разбира аналитично предлаганата им информация, без да е необходимо да изпадаме до заглавия от типа „Шок, ужас, бомба!“, за да привлечем читатели.

  Освен информативната част, разбирайки, че няма как да не вървим в крак с модерните технологии и все по-жадната за картина аудитория, наши репортери често пускат и клипове на живо от най-значимите събития в Бургас и региона. Допълваме картинката и с цели албуми от празниците на града, които хората харесват и споделят. Бройката на последователите ни расте  с всеки изминал ден.

  Харесванията на страницата ни

  И за финал ще представим и малко любопитна статистика от най-голямата ни фейсбук страница – тази с над 8000 харесвания.

  Още интересна статистика

  В нея 66% от потребителите са жени. Възрастовите граници също представят интересни резултати. Най-много са хората от групата между 35 и 44 години – 18% при жените и 10% при мъжете. Следват тези между 45 и 54 години – 15% при дамите и 8% при силния пол. 55-64- годишните при жените са 12%, а при мъжете 4%. Друга голяма група са в границата между 25 и 34 години – 11% при жените и 7% при мъжете. В групата 65+ попадат 6% от дамите и 3% от господата. Данните посочват, че младите не четат. Във възрастта от 18 до 24 години попадат едва 3% момичета и 2% момчета. При тези от 13 до 17 години процентите са още по-ниски.

  7501 от последователите ни са от България. Останалите са разпределени между различни държави: Германия, Обединеното кралство, Испания, Гърция, Турция, САЩ, Холандия, Италия и Франция попадат сред водещите. Имаме читатели и от екзотични локации като Китай, Индия, ОАЕ, Малайзия, Перу, Йемен, Египет.

  Логично най-много от хората, харесали страницата ни, са от Бургас – 4185 души. Интересни са следващите две места. София е със 785 харесвания, което говори, че доста голям процент от бургазлиите, живеещи и работещи в столицата, продължават да се информират за ставащото в града от любимия си всекидневник, макар и в онлайн вариант. Третото място е за айтозлии. 323-ма от града на орлите са харесали и следят страницата ни. Сред останалите резултати се откроява Варна с 236 харесвания. Пловдивчани също представляват интересен процент от лайковете на страницата ни – 175.

  Данните за последните два месеца на сайта ни показват, че сме имали 361 967 посетители. В този период можем да се похвалим с изключителни силни дни, както през август, така и през септември. Най-натовареният ни ден откъм посещения е през отпускарския август – това е на 7-и август, когато регистрираме над 15 000 посещения за деня. Отново през август силна е и датата 20-и. Тогава сайтът прави близо 12 000 посещения. Всъщност от периода 20 август до 5 септември посещенията ни само на няколко пъти падат под 10 000 за ден. Тенденцията за септември се очертава стабилна като само на два пъти сме паднали под 3 хиляди посещения на ден.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Резервирахте ли почивка за Коледа и Нова Година

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.77303
  gbp Британска лира GBP 2.20973
  chf Швейцарски франк CHF 1.78909
  хороскоп
  всички

  Зодия Везни

  24 септември - 23 окктомври

  Денят ви ще е разтоварващ и не ангажиран с важни задачи. Приятните емоции ще преобладават, предвид срещите, на които ще дадете предпочитанията си. Ще ви се отразят добре и може да ви осенят интересни идеи за в бъдеще. Ще останете доволни от развитието на въпрос, свързан с работата ви. Други ще се отдадат на флирт, внасящ романтична тръпка в ежедневието им.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.