Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  00:35Сряда

  17 Юли 2019

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас ° вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Над 25 кг е кокаинът, открит край Варна

  12-04-2019 0 1005

  Снимка:

  Заместник-директорът на ОД на МВР комисар Андрей Ангелов и и.д. окръжен прокурор на Варна Радослав Лазаров дадоха брифинг по случая с намерения сак с кокаин край Варна

  Сак, идентичен като шестте, открити край Шабла, изхвърли морето на брега край курортен комплекс "Слънчев ден" край Варна. Той също бил привързан към "бразилска" спасителна жилетка. По първоначални данни става въпрос за малко над 25 килограма кокаин, с чистота между 77.59 и 90.59 процента. "Назначени са експертизи, които трябва да установят дали става въпрос за една и съща пратка с откритото край Шабла и дали този кокаин има връзка със задържания преди време в съседна Румъния", обясни и.д. окръжен прокурор на Варна Радослав Лазаров.

  Досъдебно производство под надзора на Окръжната прокуратура във Варна е образувано вчера. То е за контрабанда на кокаин. По думите на прокурор Лазаров все още не се знае дали двете производства - новообразуваното във Варна и образуваното преди дни в Добрич, ще се обединят и дали ще се работи заедно с румънски власти по общ случай. Очакват се крайните резултати от всички назначени експертизи, съобщи "24 часа".

  Строителни работници, извършващи ремонтни дейности в хотел "Марина" в комплекса, забелязали изхвърления от морето сак и веднага подали сигнал на 112.

  "Около 17 ч. вчера бе получен сигнал в курорта "Слънчев ден", веднага бяха направени заградителни действия, бе извършен оглед. От една седмица, че даже и повече, наши екипи обикалят черноморските брегове, търсейки подобни пакети. По случая работят екипи на полицията, гранична полиция, жандармерията, включиха се хеликоптери на военноморските сили и водолази. Работата продължава усилено. Най-вероятно това е следствие на намереното количество в Шабла, както и в Румъния. Количеството е кокаин, 25 пакета с по 1 кг средно тегло", обясни заместник-директорът на ОД на МВР Варна комисар Андрей Ангелов

  Той допълни, че точното количество кокаин в общо 25-те пакета, които са били в сака, е 25 кг. и 430 г.

  "По цени на наркотичните вещества за нуждите на съдопроизводството, които са регламентирани с постановление на Министерския съвет №23 от 1998 г., стойността на намерения край "Слънчев ден" кокаин е около 7 милиона лева", обясни прокурор Лазаров.

  "След сигнала незабавно е уведомена прокуратурата и са започнати действия. Установено е, че количеството е с високо съдържание на наркотично вещество, иззети са 3 проби от 25 възможни. Наркотик с такова количество и такова качество е на цена около 6,7 млн. лв. на килограм, а на грам за разпространение около 7 млн.лв. Води се наказателно производство. Разследването предстои", допълни прокурор Лазаров.

  По думите на комисар Ангелов проверките продължават и на брега, и в морето. Но той добави, че не знае нито какво е било цялото количество кокаин, изхвърлено морето, все още не е ясно кой го е изхвърлил, кой е бил получателя и чия е пратката.

  25-те пакета по един килограм кокаин се съхраняват в дирекцията на варненската полиция

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Ще почивате ли това лято

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.7427
  gbp Британска лира GBP 2.16688
  chf Швейцарски франк CHF 1.76599
   
  хороскоп
  всички

  Зодия Телец

  21 април - 21 май

  Възможно е умората да ви връхлети, в резултат и на здравословни проблеми. Вземете мерки, но гледайте ведро на създалата се ситуация. Всичко е поправимо, когато имате желание за действие и не губите присъствие на духа. Проблемите ви може да са провокирани и от активната ви позиция на други нива, силните са най-на прицел.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.