Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  17:44Сряда

  16 Януари 2019

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас ° вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Над 28 куб. м незаконна дървесина и 4 МПС-та са задържани от горските

  13-10-2018 0 1562

  Снимка:

  Продължават проверките по контрола върху дейностите в горите. В землището на село в         Варвара, община Средец горските инспектори от Регионална дирекция по горите – Бургас са извършили проверка на моторно превозно средство. Установено е, че се транспортират 10,68 куб. м технологична тополова дървесина, която не е маркирана. За констатираното нарушение по Закона за горите е съставен акт. Задържани са автомобилът и дървесината.

  През тази седмица над 28 кубика дървесина, в това число дърва за огрев и четири моторни превозни средства са задържали горските инспектори само от четирите регионални дирекции по горите в Бургас, Пазарджик, Берковица и София при по-значими нарушения. Те са при транспортиране и съхранение на немаркирана дървесина или без документи, доказващи законния й произход. Установени са на територията на с. Варвара, общ. Средец, с. Драгичево, общ. Велинград, с. Габровица, общ. Белово, с. Ошане, общ. Белоградчик и с. Доганово, общ. Елин Пелин, съобщават от земеделското министерство.

  Служители при РДГ – Бургас са съставили два акта по Закона за рибарството и аквакултурите. Нарушителите са ловили риба в язовир „Ясна поляна“ в период, когато има забрана за дейността.

  За първата седмица на октомври (1 – 7.10.2018 г.) служителите на шестнайсетте регионални дирекции по горите  са съставили 81 акта за нарушения по Закона за горите. Те са установени при извършените 6400 проверки на територията на страната. Проверени са 900 обекти за добив, складиране, преработка и търговия с дървесина, 1800 моторни превозни средства, транспортиращи дървесина, над 3700 ловци, риболовци и други физически лица. Задържани са повече от 30 кубика дърва за огрев, 7 автомобила, две каруци и три моторни триони.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Къде ще посрещнете Новата 2019 година

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.71204
  gbp Британска лира GBP 2.19694
  chf Швейцарски франк CHF 1.73605
  хороскоп
  всички

  Извлекли сте си поука от минали грешки и с внимание ще се отнесете към идеите на партньорите си. Интелигентната ви природа ще ви подскаже, че в тях перспективите са добри и ще заложите на общото сътрудничество. Нови придобивки и впечатления очакват някои от вас. Ще се радвате на семейно разбирателство и уют.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.
  placeholder