Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  04:47Сряда

  21 Ноември 2018

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас 10° вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Над 28 куб. м незаконна дървесина и 4 МПС-та са задържани от горските

  13-10-2018 0 1501

  Снимка:

  Продължават проверките по контрола върху дейностите в горите. В землището на село в         Варвара, община Средец горските инспектори от Регионална дирекция по горите – Бургас са извършили проверка на моторно превозно средство. Установено е, че се транспортират 10,68 куб. м технологична тополова дървесина, която не е маркирана. За констатираното нарушение по Закона за горите е съставен акт. Задържани са автомобилът и дървесината.

  През тази седмица над 28 кубика дървесина, в това число дърва за огрев и четири моторни превозни средства са задържали горските инспектори само от четирите регионални дирекции по горите в Бургас, Пазарджик, Берковица и София при по-значими нарушения. Те са при транспортиране и съхранение на немаркирана дървесина или без документи, доказващи законния й произход. Установени са на територията на с. Варвара, общ. Средец, с. Драгичево, общ. Велинград, с. Габровица, общ. Белово, с. Ошане, общ. Белоградчик и с. Доганово, общ. Елин Пелин, съобщават от земеделското министерство.

  Служители при РДГ – Бургас са съставили два акта по Закона за рибарството и аквакултурите. Нарушителите са ловили риба в язовир „Ясна поляна“ в период, когато има забрана за дейността.

  За първата седмица на октомври (1 – 7.10.2018 г.) служителите на шестнайсетте регионални дирекции по горите  са съставили 81 акта за нарушения по Закона за горите. Те са установени при извършените 6400 проверки на територията на страната. Проверени са 900 обекти за добив, складиране, преработка и търговия с дървесина, 1800 моторни превозни средства, транспортиращи дървесина, над 3700 ловци, риболовци и други физически лица. Задържани са повече от 30 кубика дърва за огрев, 7 автомобила, две каруци и три моторни триони.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Какво да има на мястото на "жабарника"?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.71249
  gbp Британска лира GBP 2.19984
  chf Швейцарски франк CHF 1.72654
  хороскоп
  всички

  Зодия Близнаци

  22 май - 21 юни

  Идеални условия за почивка и пълноценно разтоварване предлага днешния ден на повечето от представителите на зодията. Много вероятно е планирани за днес ангажименти да отпаднат по независещи от вас причини и да се окаже, че разполагате с всичкото свободно време, от което имате нужда. Едва ли ще се колебаете какво точно да направите.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.
  placeholder