Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  21:23Вторник

  18 Февруари 2020

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  Наградиха най-успешните ученици на Бургас

  04-12-2019 0 1168

  Снимка:

  Михаил КОЛЕВ

   

  Най-добрите ученици на Бургас бяха наградени на специална церемония в Бургаски свободен университет (БСУ). Грамотите на младежите бяха връчени лично от кмета на града Димитър Николов. Той пожела на призьорите много здраве, успехи и приятни уроци в класните стаи.

  „Бургас е пословичен град, в който децата се стараят и трудят и постигат изключително високи и завидни успехи, както в страната, така и в международен план. Но има една категория деца, които се стараят и учат малко повече от останалите. Това са тези деца, които са спечелили първи награди на Национални и международни конкурси и състезания и на Олимпиади. Вие сте повод за нашата гордост и радост. Благодаря ви, че отделяте достатъчно време, да се трудите и да наблягате на учебния план“, заяви градоначалникът.

  Димитър Николов каза още на учениците, че в живота ще се сблъскват с различни по-големина трудности и предизвикателство. Но знанието е тяхното оръжие, чрез което ще се справят с тях и ще излизат по-силни и успешни.

  „А аз с радост ще очаквам вие да се върнете в града и страната ни, за да развивате Бургас и България“, допълни кметът.

  Той изказа своите благодарности и на учителите и родителите на наградените деца, както и на всички, които работят и се трудят в сферата на образованието в Бургас. Вие сте гордост и чест за нас и затова нашият град ви удостоява с това внимание, почит и уважение, каза още Димитър Николов.

  Поради големия брой ученици, които ще бъдат наградени тази година, церемонията ще продължи и днес от 13:00 часа в Атриума на БСУ.

  Тази година ще бъдат наградени 26 деца от 13 детски градини, 847 ученици от начален, прогимназиален и гимназиален етап на образование и 31 отбора от 38 училища.

  Всички деца са се класирали на първо място на национални или международни олимпиади, състезания и конкурси, проведени на територията на страната, и на първо, второ или трето място на международни надпревари извън България.

  Заедно с тях ще бъдат наградени и 236 изявени учители, които са подготвили талантливите деца и ученици на град Бургас.

  За първи път тази година ще бъде връчена награда „Абсолвент на годината". Тя се присъжда на доктор Иван Вълкадинов. Младият бургазлия се дипломира с пълно отличие от Варненския медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов", за което бе удостоен с престижната награда „Златен Хипократ".

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Трябва ли Никулден да е неработен за Бургас?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.77303
  gbp Британска лира GBP 2.20973
  chf Швейцарски франк CHF 1.78909
  хороскоп
  всички

  Зодия Везни

  24 септември - 23 окктомври

  Денят ви ще е разтоварващ и не ангажиран с важни задачи. Приятните емоции ще преобладават, предвид срещите, на които ще дадете предпочитанията си. Ще ви се отразят добре и може да ви осенят интересни идеи за в бъдеще. Ще останете доволни от развитието на въпрос, свързан с работата ви. Други ще се отдадат на флирт, внасящ романтична тръпка в ежедневието им.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.