Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  05:20Сряда

  17 Октомври 2018

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас 13° вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Наградиха най-успешните ученици

  05-12-2017 0 540

  Снимка:

   По традиция и тази година по повод празника на Бургас - Никулден, кметът Димитър Николов награди най-изявените ученици, завоювали призови места в национални и международни олимпиади, състезания и конкурси.

  Тържествената церемония се състоя в зала „Атриум" на Бургаския свободен университет в присъствието на много гости, родители и учители. Сред даровитите деца бяха председателят на Общинския съвет Костантин Луков, двете народни представителки Галя Василева и Евелина Василева, директорът на РУО инж. Виолета Илиева, зам. областният управител проф. Севдалина Турманова, ректорите на двата бургаски университета и др.

  Кметът Николов награди 336 ученици и 21 отбора, сред които вокални формации, танцови школи, ансамбли, състави, хорове, театрални трупи, получиха отличия за доброто си представяне през годината. В поздравлението си към присъстващите той подчерта, че 65% от бюджета за следващата година е отреден за финансиране на образованието. „Вашите успехи ме карат да се чувствам горд и щастлив, защото с вашите постижения носите реклама и престиж на града и правите Бургас още по-значим“, подчерта Николов и не пропусна да благодари на учителите, които работят с талантливите деца за труда им.

  Наградите са в 4 категории - „Хуманитарни науки", „Математика и природни науки", „Изкуства" и „Спорт".

  Да припомним, че тази година за първи път се гласуваше и онлайн за „Ученик на годината“ за различни категории и възрасти. Чрез генерираните през интернет платформата над 25 000 отделни гласа в подкрепа на номинираните, бяха определени следните победители:

  В категорията „Математика и природни науки" I-VII клас - Виктор Шаовчев от СУ „Петко Росен". Тази година Виктор спечели II-ро място на Финала на Азиатската международна математическа олимпиада (AIMO - Asia International Mathematical Olympiad Final), 05.08.2017 г., Куала Лумпур, Малайзия. Той има още много награди от математически състезания и олимпиади.

  В категория „Математика и природни науки" VIII-XII клас - Виктор Балтин от ППМГ „Акад. Никола Обрешков". През 2017 година той има три спечени награди в областта на математиката. Първо място на Национално състезание по математическа лингвистика в Стара Загора, Първо място на Национални зимни математически състезания VIII-XII клас и Първо място на Национална олимпиада по математическа лингвистика.

  В категория „Изкуства - индивидуални изпълнители" - Християна Въжарова от НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров" . Спечелени награди през 2017 г.: Първо място на Европейски танцов шампионат, 5-8 юни 2017 г., Прага, Първо място на Шести отворен танцов фестивал „В магията на танца и морето", 5-7 юли 2017 г., гр. Приморско, Първо място на XIV Национален шампионат по танцово шоу, 28 май 2017 г., гр. София.


   

  В категория „Хуманитарни науки“ I-VII клас - Моника Арнаудова от ОУ „Братя Миладинови". Моника е класирана е на първо място на 21-та Ученическа философска конференция „Човек-свят" през месец март в Бургас.

  В категория „Хуманитарни науки" VIII-XII клас - Натали Георгиева от ПГРЕ „Г. С. Раковски". През тази година Натали се класира на I място на Национален кръг на Олимпиадата по испански език 2016/2017.

  В категория „Изкуства - формации" - Вокален ансамбъл „Фортисимо" с ръководител Милена Добрева. Ансамбълът участва активно в културния живот на Бургас и представя достойно града и България на международни и национални конкурси, фестивали и форуми. В ансамбъла пеят ученици от различни бургаски училища. През 2017 година младите певци могат да се похвалят с редица награди.


   

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Какво да има на мястото на "жабарника"?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.68795
  gbp Британска лира GBP 2.23286
  chf Швейцарски франк CHF 1.70904
   
  хороскоп
  всички

  Потиснете раздразнителността си, тя се отразява негативно на околните. А това не винаги им носи най-приятните мигове. Очакват ви приятни изживявания, за някои от вас и в интимен план. Не спирайте поривите на сърцето си, бъдете естествени и ще се радвате на пълноценна връзка.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.
  placeholder