Напитки с ягоди, грейпфрут и любимите малини
Какво би било едно лято без леден, сладък или леко тръпчив, свеж и охлаждащ коктейл по всяко време на денонощието? Ако обаче не сте около бара постоянно, но искате да си направите това настроение у дома, на вилата, с приятели, следващите редове с интересни рецепти са за вас, пише "Дарик".
Закъде сме без коктейл с ягоди
Тук ще се справите много лесно. Трябват ви само около 5-6 чаши пресни ягоди и една бутилка бяло студено вино. Почистете ягодите, измийте ги и ги нарежете на парченца в купа. След това ги слагайте във фризера за час-два, докато замръзнат. Извадете ги, прехвърлете ги в блендер и заедно с бялото вино ги смелете добре. Сервирайте със сламка и добро настроение.
Прасковена фантазия
Сега на пазара има изобилие от вкусни и сладки праскови. Ще ви трябват 1-2 добре узрели и по-меки, 100 мл водка, 30 мл вишнев ликьор, 3-4 капки лимонов сок и много лед. В блендер отново слагате месестата част на 1 или 2 обелени праскови, водката, ликьора, лимоновия сок и леда и разбърквате. Сервирате в продълговата чаша.
Грейпфрут в действие
Ако обичате свежи и леко тръпчиви коктейли, този е точно за вас. Ще са ви необходими: 45 мл водка, 140 мл прясно изцеден сок от червен грейпфрут, 1 чаша натрошен лед, резен грейпфрут за гарниране и малко сол. Навлажнете ръба на чашите с резените грейпфрут, с които ще гарнирате коктейла на финала. Потопете ги в морска сол и ги напълнете с натрошения лед. Смесете добре фреша от грейпфрут и водката в шейкър и налейте в чашите. Наздраве!
Любими малини
Ако през лятото не се наслаждавате на малините в огромно количество, няма кога. А ако ги използвате и в коктейл, тогава става фантазия. Предлагаме ви коктейл, с който със сигурност ще впечатлите приятелите ви. Ще ви трябват: 60 мл ликьор Трипъл сек, 60 мл лимончело, 1 шепа малини, сок от два лимона, сода и кафява захар. Малините и захарта намачкайте добре в чаша. Добавете ликьора трипъл сек, лимончело, прясно изцеден лимонов сок и лед. Долейте сода, разбъркайте и се насладете!
Розе завинаги
Ако и вие като мен харесвате много розе, този коктейл ще ви донесе невероятна наслада. Ще ви трябват: 60 мл водка, 100 мл охладено розе, 4 ч.л. гренадин, 4 ч.л. сок от лайм и ванилия на вкус. Смесете всичко добре и разбъркайте. Поднесете с лед и листа мента по желание.
Динята е кралица на лятото
Ако искате диня сутрин, обед и вечер, а също и в коктейла, ето ви една лесна и много свежа идея. Ще се ви необходими: пюре от диня, ментови листа, бяло вино, тънки парченца диня за украса. Смесете динята и виното в шейкъра или разбъркайте добре в широка кана, ако количеството е по-голямо. Сипете в чаша и добавете ментовите листа и парченцата диня. Ако не искате с алкохол, може да заместите виното със сайдер или сода.
Решаващ ден за Великобритания. Страната гласува на извънредни избори за парламент. От резултата зави »
Житие на свети Спиридон, епископ Тримитутски Св. Спиридон бил един от великите светители и чудотворц »
Доктор Елена Георгиева от педиатрията, която беше отстранена заради проверката, съобщи пред “П »
Fabio Florido, Hunter/Game, Marcus Worgull и Roberto Surace ще забавляват публиката в новогодишната »
![]() | EUR 1.95583 |
![]() | USD 1.77303 ![]() |
![]() | GBP 2.20973 ![]() |
![]() | CHF 1.78909 ![]() |
24 август - 23 септември
Доброто ви настроение днес ще бъде провокирано и е възможно да ви “изкарат извън релси”. За това ще се погрижат най-близките ви хора. Наред с това ще се разочаровате и от интимния ви партньор. За вечерта предпочетете компанията на хора, които са ви приятни и не са ви предали.
Редакционен офис:
Бургас, ул. „Милин камък” 9
За реклама във вестник „Черноморски фар“
e-mail: far@chfar.com, topkarov@faragency.bg
За реклама в Черноморски фар ONLINE
e-mail: reklama@faragency.bg
За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
предложения, сигнали и др.
e-mail: info@faragency.bg
За забелязани нередности по сайта
e-mail: admin@faragency.bg
За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg
Важно:
При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.