Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  11:49Неделя

  15 Септември 2019

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  Най-ученолюбивите отиват в Математическата и Немската

  11-07-2019 0 3244

  Снимка:

  Дона МИТЕВА

  Бургаските гимназии - ППМГ "Акад. Никола Обрешков" и НЕГ "Гьоте" са с най-висок бал за прием след VII клас. Паралелките „математика“ и „немски, английски с биология и здравно образование“, са с най-висок бал при първото класиране. В първата максималният резултат е 497.000, а минималният 438.250. Във втората - 466.500 е максимумът, а минимумът е 405.000.

  Резултатите от първото класиране след седми клас са публикувани на страницата на  Регионално управление на образованието.  Това даде повод социалната мрежа да се задръсти от горди майки, чиито отрочета са класирани от раз в най-желаното школо. Родителите, логично,  се вълнуват повече от бъдещето на децата си, отколкото самите деца, за които ваканцията и лятото са на преден план.

  Трета в престижната класация е търговската гимназия, чиято паралелка „икономика и мениджмънт“ обира също каймака от най-ученолюбивите деца на града.

   Да уточним, че максималният брой точки, който може да събере един седмокласник от двата изпита - по български език и литература и математика и оценките от дипломата е 500.

  Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации, заедно с английската са другите две училища, където се осъществява приема с най-висок бал, които влизат в топ 10.

  По не потвърдени данни отлично са се справили  професионалните гимназии, известни в Бургас като Механото - ПГМЕЕ и Автото -  ПГ по транспорт. Първото училище пусна нова паралелка „Ремонт на летателни апарати“. А второто - „Електрически превозни средства“. От следващата учебна година учениците на Автото влизат и в обновена сграда с модерни лаборатории.

  Говори се, на базата на резултатите и  желанията на учениците и техните родители, че някои училища като например Професионалната гимназия по дървообработване, СУ „Димчо Дебелянов“ и СУ „Йордан Йовков“, може да не вържат лесно приема си, но все пак има още класирания.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Къде почивате това лято?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.76264
  gbp Британска лира GBP 2.19527
  chf Швейцарски франк CHF 1.78778
  хороскоп
  всички

  Зодия Стрелец

  23 ноември - 21 декември

  Обградени сте от познатите ви неща и хора, но скоро ще се окажете изправени пред въпрос, чието решение не търпи отлагане. Ще се справите, без да изпадате в паника и това ще повиши доверието на някой във вас. Силни сте и желанията ви също. Имате добро отношение към предстоящо събитие и това ви носи предимство.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.