Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  23:57Петък

  23 Август 2019

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  Несебър отбеляза 60-ата годишнина като община

  15-05-2019 0 554

  Снимка:

   В сградата на старото кметство бе отбелязана 60-ата годишнина от учредяването на Община Несебър като самостоятелна административна единица в рамките на Р България.

   На тържественото събитие присъстваха кметът  Николай Димитров, заслужили  граждани и бивши административни кадри, допринесли за развитието на Община Несебър.

  Учредяването на новата община е следствие от указ на Президиума на Народното събрание на НРБ № 29 от 23  януари 1959 г., с което Несебър престава да бъде част от Поморийска околия. Усилената подготовка за  отделянето започва в края на 1958 г. Учредителната сесия на Градския  общински народен съвет-Несебър се  състои на 10 април 1959.                                                                              Двадесет години по-късно,  с уедряването на Община Несебър, в нея влиза  Обзор с всичките си съставни селища.

  Честването откри Златин Чаушев началник на отдел „Несебър-Световно наследство“, който приветства присъстващите и благодари на всички за усърдието, грижата и амбициите да превърнат Несебър в един от най-уредените градове на България.

  Думата бе предоставена на кмета на общината  Николай Димитров.

  В своето слово той проследи накратко историческите подробности по учредяването на Несебър като нова административна единица. Подчертана бе упоритата дейност  на поколения граждани, които чрез своето усърдие и воля поставиха основите на съвременния Несебър. През годините общината постигна много успехи  и признание и това се дължи на последователната политика на поколенческа и административна приемственост, чрез която се осъществяват и надграждат  най-значимите за развитието на общността  проекти.

  Така вече 60 години  Несебър се развива и превръща в една от най- представителните общини на България .

  Тя се радва на завиден прираст на населението. Общинското ръководство разгръща  политики в сферата на социалните услуги, образованието, грижата за младите семейства и възрастните жители паралелно с инфраструктурни и културни  проекти.

  Всичко това прави  Несебър една от най-модерните и отговарящи на  европейските изисквания и стандарти  общини.

  В чест на юбилейната годишнина бяха наградени заслужили с активния си принос в развитието на общината културни, просветни, стопански и административни дейци: Васил Киров, Александър Димитров, Добрина Новоселска, Златин Чаушев, Димитър Чаталбашев, Миглена Щерионова,  Стоян Христозов, Кирил Коршутов, Стайко Гургов, Яни Николов и Максим Момчилов.                                       Слово произнесе  доайена на несебърските кметове Васил Киров, който е и  непосредствен участник в първото заседание за учредяване на голямата несебърска община, проведено на 8  април 1959.

  Всички получили почетни грамоти и плакети благодариха за високата чест.

   

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Къде почивате това лято?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.76758
  gbp Британска лира GBP 2.16226
  chf Швейцарски франк CHF 1.79549
  хороскоп
  всички

  Зодия Телец

  21 април - 21 май

  Възможно е умората да ви връхлети, в резултат и на здравословни проблеми. Вземете мерки, но гледайте ведро на създалата се ситуация. Всичко е поправимо, когато имате желание за действие и не губите присъствие на духа. Проблемите ви може да са провокирани и от активната ви позиция на други нива, силните са най-на прицел.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.