Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  11:38Събота

  23 Март 2019

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас ° вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Несебър завладя сърцата на българите в Истанбул

  13-03-2019 0 309

  Снимка:

  Представителна група от НЧ “Яна Лъскова 1905“ в Несебър се завърна от Истанбул, Турция, където участва в културната програма на Българската мисия по случай Националния празник на страната ни 3 март.

  Над петстотин бяха участниците на най-голямото събитие, което българското Генерално консулство в Истанбул организира по повод празника. Дипломати, включително посланика на България в Турция Надежда Нейнски, българската общност, запазила и носеща дълбоко в себе си любовта към родината, гости от Русия и други страни, имаха удоволствието да се насладят на изпълненията на децата от Несебър, които трогнаха до сълзи гостите на тържеството.

  Концерта бе посветен и на древната българска традиция, свързана с идването на пролетта. Баба Марта, нейните помощници Пижо и Пенда, в които се превъплатиха самодейки от ФФ“Българка“, закичиха с мартеници гостите и присъстващите на тържеството и разказаха древната легенда за появата на червено - белия конец и за българските традиции свързани с празника.

  НЧ “Яна Лъскова-1905“ Несебър дари 300 тома литература на Българската екзархия в Истанбул, с което попълни фонда на библиотеката и зарадва децата от неделното училище с мартеници, изработени лично от читалищните самодейци.

  Културната програма на града включваше и туристическо представяне на региона. Щанд с материали за Несебър бе подреден във фоайето на сградата на Генералното консулство, където всеки гост можеше да се запознае с туристическата инфраструктура и историческото минало на древния ни град. Бяха раздадени множество туристически рекламни материали - пътеводители и карти, албуми, магнити за виртуално приложение „Св.Спас“ и „Св. Параскева“, филми и луксозни каталози със значими археологически обекти, артефакти и др. Бе дадена възможност неповторимата симбиоза на исторически, природни и архитектурни дадености да бъде популяризирана по един нетрадиционен начин, извън туристическите борси. Така Несебър представи не само културното си лице, но и икономическите лостове на своя просперитет.

  Потвърждение за доброто представяне на гостите от Община Несебър в Истанбул е благодарственото писмо на Генералния консул в Турция Ангел Ангелов до кмета на общината Николай Димитров.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Да се застроява ли Българското крайбрежие?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.73052
  gbp Британска лира GBP 2.27713
  chf Швейцарски франк CHF 1.7396
  хороскоп
  всички

  Отложете новите начинания, работете върху започнатите задачи и по всякакъв начин избягвайте конфликти. Правете добро и проявявайте по-голяма съпричастност и милосърдие към обкръжението ви. Онзи, който днес не бъде милостив, може сам да се лиши от милост. Денят е подходящ за молитви, уединение, успокоение и интуитивно прозрение. Не трябва да се само съжалявате, да се оплаквате и да плачете, да се сърдите и да се карате. Приемайте лека храна и пийте повече вода.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.
  placeholder