Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  16:01Вторник

  19 Февруари 2019

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас ° вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  ЮНЕСКО рекламира Стария Несебър в сайт

  14-09-2018 0 653

  Снимка:

  ЮНЕСКО стартира първата по рода си уеб-платформа посветена на Световното наследство и устойчивото пътуване.  С подкрепата на ЕС, платформата включва 34 дестинации, избрани между обекти на Световното наследство от 19 държави на Европейския съюз. Стартът на платформата, разработена със съдействието на „Нешънъл Джиографик“, съвпада с  честванията по случай „Дните на европейското наследство“.

  Старинен град Несебър работи съвместно с ЮНЕСКО и „Нешънъл Джиографик“ в продължение на повече от 18 месеца, за да създаде вдъхновяващо и полезно съдържание, което бе включено в платформата. Сайтът „Пътувания до обекти на Световното наследство“ ще стартира на 15-16 септември 2018 г. по време на „Европейските дни на наследството“, когато Главната квартира на ЮНЕСКО в Париж ще отвори вратите си по повод събитието. Проектът се съфинансира от Европейския съюз и има за цел да популяризира устойчивото пътуване до едни от най-забележителните обекти на Световно наследство в Европа. Инициативата насърчава хората да „пътуват различно, да пътуват по-задълбочено“, което означава да пътешестват отвъд основните туристически дестинации, да отсядат за по-дълъг период от време и да преживяват повече от това, което регионът може да им предложи.

     „Нашата цел е да променим начина, по който хората пътуват. Да пребивават в дестинациите по-дълго време, да преживяват местната среда и култура и да получат по-задълбочено знание и усещане за стойностите на Световното наследство“, сподели г-жа  Мехтилд Рослер, Директор на Центъра за Световно наследство към ЮНЕСКО.

   Платформата „Пътувания до обекти на Световното наследство“ подканва туристите да пътешестват по четирите маршрута на културно наследство, разработени в рамките на проекта – „Кралска Европа“, „Древна Европа“, „Романтична Европа“ и „Подземно културно наследство“. Във всеки един от тях са вплетени увлекателни разкази за европейското наследство и история. Уебсайтът разполага с практична информация и инструменти, базирани на сведения и препоръки от местните хора за културното наследство на дестинацията, което ще е от помощ на туристите при планирането на пътуванията им из Европа.

   

     „За да достигнем директно туристите, съдържанието, което създадохме се надяваме  да вдъхнови и туристическата индустрия - туроператори, туристически агенти, както и местните и национални туристически органи, които да развият и рекламират автентичния туризъм. Това е, което кореспондира с целите на проекта и отразява изключителната универсална стойност на световното наследство.“ допълва г-жа Рослер.

   

     Сайтът „Пътувания до обекти на Световното наследство“ ще играе и основна роля при привличането на китайски посетители към Европа по време на инициативата „2018 г., година на туризма ЕС - Китай“, инициатива ръководена от Европейската Комисия и „Министерството на Културата и Туризма“ на Народна Република Китай в сътрудничество с Европейската Комисия по Туризъм. Уебсайтът е достъпен на английски, китайски и френски език. Платформата допринася и към идеите на още една актуална инициатива - „Европейската година на културното наследство 2018“.

    „Този проект е истински пример как „Нешънъл Джиографик“ може да събуди изследователя във всеки от нас, да запали искрата, която ще ни подтикне да изследваме най-отдалечените кътчета на Земята, а и отвъд тях. Инициативата има стремеж да допринесе за икономическия просперитет на общността, живееща в и около обектите на Световно наследство. Тя насочва посетителите към уникалните културни атракции и преживявания, препоръчани от местните експерти,“ коментира Франк Биаси, Директор на отдел „Цифрово развитие и туристически програми“ към National Geographic Maps. „Информацията, споделена от местните на уебсайта подканя туристи от Северна Америка, Китай и други основни туристически пазари да пътешестват по един по-различен, по-задълбочен начин, използвайки платформата за вдъхновение и планиране на своите европейски пътешествия“

   

   

   

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Да се застроява ли Българското крайбрежие?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.72654
  gbp Британска лира GBP 2.23217
  chf Швейцарски франк CHF 1.72153
  хороскоп
  всички

  Зодия Водолей

  21 януари - 19 февруари

  Прекрасен ден за вас Водолеи. Днес ще намерите време за всичко, плановете ви ще се реализират точно както ги искате. Обърнете повече внимание на близките си, може би напоследък сте твърде заети и пропускате нещо важно свързано с тях.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.
  placeholder