Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  06:33Понеделник

  09 Декември 2019

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  Николай Димитров, концесионер: Изграждането на диги е практика от над 30 години

  29-11-2019 0 1518

  Снимка:

  Георги РУСИНОВ

   

  „Практиката с изграждането на диги е отдавна. Не сме открили ние топлата вода. Това нещо съществува у нас още отпреди 30 години и повече. Ако се разрови човек, може да види, че има още по социалистическо време указания от „Балкантурист“ за изграждането им“. Това заяви за „Черноморски фар“ концесионерът на плаж „Крайморие“ Николай Димитров. Той отбеляза, че това е практика и във всички европейски държави с традиции и курорти, където имат летен туризъм, но и зимен период като у нас.

  „Там това нещо се прави, и то от държавата, не от наемателя, концесионера, или друг. Това се прави като превантивна мярка. Не говорим за последващо някакво събитие, което е продиктувано от някакъв проблем. Не знам защо изобщо се напомпа този проблем в Созопол“, каза Димитров.

  Дигите могат да се изграждат по различни начини, обясни концесионерът. Лично той следи и дебне, когато морето изкара пясък и го натрупа на брега.

  „Всеки работи различно, за мен най-важното е да се следи кога морето вади пясък и да си го прибираш. Това е смисълът в цялата работа, но не всеки го знае, прави и следи. Аз си го прибирам, депонирам го назад. Тук от 3 - 4 дена, при този югозападен вятър, 40 - 50 сантиметра от брега ми го дръпна морето. Никой не може да ми гарантира, че това ще го върне после. Ако продължи така, то пясъкът ще се избута навътре и течението може да го изкара някъде другаде. Това е точно Божа работа. Сега, както имам отнемане, морето ако не ми върне пясък, ще компенсирам с този, който съм прибрал. Глупости са твърденията, че това се правело заради заведенията и т.н.“, заяви той и отрече твърденията със сигурност, че както морето отнемало, така и връщало.

   

   

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Резервирахте ли почивка за Коледа и Нова Година

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.77303
  gbp Британска лира GBP 2.20973
  chf Швейцарски франк CHF 1.78909
  хороскоп
  всички

  Зодия Везни

  24 септември - 23 окктомври

  Денят ви ще е разтоварващ и не ангажиран с важни задачи. Приятните емоции ще преобладават, предвид срещите, на които ще дадете предпочитанията си. Ще ви се отразят добре и може да ви осенят интересни идеи за в бъдеще. Ще останете доволни от развитието на въпрос, свързан с работата ви. Други ще се отдадат на флирт, внасящ романтична тръпка в ежедневието им.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.