Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  08:56Неделя

  17 Февруари 2019

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас ° вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Нищо свято не остана! Моралисти посегнаха и на монокините

  11-07-2018 0 682

  Снимка: Борислав Пенков

  Георги РУСИНОВ

   

  Бургаски моралисти за пореден път се опитват да посегнат на голотата по бургаските плажовете. Докато за едни лятото е време за дини, питиета на кристали и монокини по плажа, за други това е проява на разврат в обществото.

  Така в морския град започна подписка с искането Община Бургас да се справи с голите на бургаския плаж. Над 400 души до момента са застанали зад искането местната власт да реагира. Подписката продължава на два пункта в града. Зад нея стоят група хора от една определена религиозна общност.

  В писмо до медиите те пишат, че градският плаж е обществено място и публичната демонстрация на голота (без бански костюми и по монокини), особено в присъствието на деца и подрастващи наблизо, е грубо погазване на добрите нрави и етични норми, присъщи според тях за мнозинството почиващи. По този начин „праведните“ плажуващи искат да заклеймят едно от истинските преживявания за всяко момче, младеж и мъж на бургаския плаж, а именно гледката на красиви женски тела по монокини.

  С въпросната подписка гражданската инициатива „Не на голите на плажа“ изисква от Община Бургас и Общинския съвет да приложат по-строго съществуващите законови текстове от Наредбата за обществен ред и сигурност. Нищо, че по отношение на толкова много по-важни проблеми в града тя не се спазва. Важното е да „анатемосаме“ злите изкусителки.

  В писмото си противниците на женската красота, изразявана в малко голота, се хвалят как само за броени дни са се подписали над 400 души, а от вчера доброволци навират информационните си листовки в лицата на гражданите по „Александровска“ и на алеята към „Флора“-та.

  В исканията си срещу монокините на плажа инициаторите на подписката хитро включват поставяне на табели по плажните ивици, на които изрично да пише, че е забранена голотата и монокините. За да е по-тежко искането им обаче, те желаят и телефонен номер, на който да могат да се докладват такива случаи, както и на мастурбиращи и ексхибиционисти. Така женската красота е принизена до нивото на душевноболни, защото само те си позволяват последните две дейности на плажа.

  Наглостта не спира дотук. Гражданската инициатива иска още да се определят санкции на лицата без бански на плажа на основание чл. 3, ал.6 от настоящата Наредба за опазване на обществения ред  на община Бургас:  „Забранява се извършването на действия, които нарушават моралните норми за поведение на обществени места”.

  „В развитите европейски държави  глобите за лицата без бански и по монокини на публични плажове са между 120 и 300 евро. В Бургас глобяват от 100 до 300 лева за разхождане на куче по плажа, но за разхождане гол – не“, възмущават се те.

  По същата наредба те се позовават и на защитата на децата от излагането на голота на обществено място, каквото е плажът по смисъла на чл.3, ал.22., от същата Наредба: „Забранява се допускането на деца до обществени места, в които се представят програми с еротично или порнографско съдържание”. Тук изниква логичният въпрос обаче, ако не бъде забранена голотата, трябва ли на основание на цитирания текст, децата да не бъдат допускани до плажа?

  За финал те настояват да натикат нудистите и всяка жена решила да отиде на плаж по монокини на едно място – достатъчно отдалечено, оградено и означено с предупредителни табели. Като в цирк. Повечето хора знаят, че почитателите на нудизма не го практикуват на обществените плажове, а търсят по-затънтени местенца. Питат ли се обаче дали на жените, които просто са решили да хванат хубав тен и на гръдта си, ще им е приятно в компания от напълно разголени мъже например?

  Отвращението си от липсата на Закон за нудизма в България, те отдават на това, че Министерство на туризма се занимава само с концесионната дейност на морските плажове и местната Община носи цялата отговорност малцинството нудисти да не пречат на мнозинството ненудисти да почиват спокойно и необезпокоявани на плажа.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Да се застроява ли Българското крайбрежие?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.73697
  gbp Британска лира GBP 2.2241
  chf Швейцарски франк CHF 1.72472
  хороскоп
  всички

  Потиснете раздразнителността си, тя се отразява негативно на околните. А това не винаги им носи най-приятните мигове. Очакват ви приятни изживявания, за някои от вас и в интимен план. Не спирайте поривите на сърцето си, бъдете естествени и ще се радвате на пълноценна връзка.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.
  placeholder