Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  04:55Неделя

  17 Февруари 2019

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас ° вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  НОИ с нов офис в Карнобат

  04-10-2018 0 1008

  Снимка: faragency.bg

  Ина ПЕТРОВА

   

           НОИ отвори нов офис в Карнобат. Той се намира в центъра на града, а сградният фонд е предоставен безмъзмездно от общината. Преди да се премести на новото място, ведомството ползваше други помещения, за които плащаше наем.

           В новия офис работят 4-ма служители. Те обслужват жителите на град Карнобат, съседните села, както и хора от близката община Сунгурларе. „На място се предоставят всички услуги, свързани с осигуряването. Колегите приемат заявления за безработица, за пенсии и други“, съобщи директорът на Териториалното поделение на НОИ в Бургас Енчо Жеков.

           Помещенията са на втория етаж на сградата, но за удобство на жителите е предоставено и помещение на първия етаж. То е предназначено основно за трудноподвижни хора. След като позвънят, те биват поемани от служители, които слизат при тях и на място ги консултират или приемат документи по различни  казуси.

       От началото на 2018 г. в Карнобат са обслужени 700 лица с право на обезщетение за безработица, като 70 от тях са обслужени в новия офис.   Приети са повече от 500 заявления за отпускане на пенсии и добавки. Заверяват се също осигурителни книжки и се дават консултации на граждани и осигурители.

           Близо 30 възрастни мъже и жени се възползваха от Деня на отворените врати, който НОИ – Бургас обяви в понеделник по повод Международния ден  на възрастните хора - 1 октомври. Консултациите бяха поверени на началник- отдел „Пенсии“. „Повечето хора се интересуваха за предстоящото си пенсиониране или имаха въпроси, свързани с вече отпуснати пенсии“, поясни Енчо Жеков. 

           Същият ден Жеков и служител от отдела посетиха и Дома за възрастни хора в Айтос. Там поздравиха домуващите и също направиха консултации на място по въпроси, свързани с пенсиите. Старите хора в дома бяха зарадвани и със скромна почерпка, осигурена от НОИ по повод празника.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Да се застроява ли Българското крайбрежие?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.73697
  gbp Британска лира GBP 2.2241
  chf Швейцарски франк CHF 1.72472
   
  хороскоп
  всички

  Зодия Стрелец

  23 ноември - 21 декември

  Обградени сте от познатите ви неща и хора, но скоро ще се окажете изправени пред въпрос, чието решение не търпи отлагане. Ще се справите, без да изпадате в паника и това ще повиши доверието на някой във вас. Силни сте и желанията ви също. Имате добро отношение към предстоящо събитие и това ви носи предимство.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.
  placeholder