Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  06:47Сряда

  20 Юни 2018

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас 18° вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Нов детски полигон в Айтос учи децата как да се пазят на пътя

  06-11-2017 0 3501

  Снимка:

   “Ротари клуб“ - Айтос дари съоръжението на Общината

   

  Учебен полигон за обучение на децата по безопасност на движението изгради „Ротари клуб“ - Айтос на площадката между ул. „Димитър Зехирев" и ул. „Станционна", близо до СУ „Никола Вапцаров".  District-грантът на стойност 8700 лв. е реализиран с активното съдействие на Община Айтос и финансовата подкрепа на „Ротари“ - България. На официалното откриване на съоръжението, ден преди празника на Айтос, Стоян Стоянов - президент на „Ротари клуб“ - Айтос, обяви, че полигонът се предоставя на Община Айтос, с идеята да се ползва напълно безплатно от всички детски градини и училища на нейна територия.

  Поканата на „Ротари“ за откриване на полигона уважиха областният управител на Бургас Вълчо Чолаков, кметът Васил Едрев, директорът на ОД на МВР Калоян Калоянов, началникът на РУО Виолета Илиева, началникът н РУП - Айтос Кирил Котрулев, директори на училища и учители от Айтос и Руен, полицейски служители, ротарианци от Бургас и областта и разбира се, много ученици от градските училища.

  Губернаторът и градоначалникът благодариха на „Ротари“ за инициативата. Стана ясно, че тя е свързана и с програмата на „Ротари“ - България по повод „Десетилетието на действия за безопасност на движението по пътищата 2011-2020 година", обявено с решение на Общото събрание на ООН. Третокласници от СУ „Никола Вапцаров" - Айтос показаха завидни теоретични знания по безопасност на движението и бяха първите, които демонстрираха на практика наученото. Светофари, кръстовища, пешеходни пътеки, огромно пано с пътни знаци и регулировчик подпомогнаха първия открит урок, проведен пред публика на полигона. „Съоръжението ще съдейства за усвояване на учебното съдържание и ще формира практически умения за безопасно поведение на децата на пътя. Изграждането на полигона е и сигнал към шофьорите да спазват правилата и да пазят здравето и живота на най-малките граждани," заяви кметът Васил Едрев на откриването.

  Идеята за полигона е част от годишната програма „Ротари клуб“ - Айтос. Изготвен е проект за организация на движението, извършени са поредица от мероприятия по облагородяване на терена, закупени са най-добрите елементи за оборудване на съоръжението. „Поставени бяха светофарна уредба, пътни знаци и разбира се - маркировка. Съгласувахме действията си с Дирекция „Образование" и с програмата за безопасност на движението в училище. Целта на този проект е да допринесе за практическото обучение на децата в реална обстановка. На полигона децата ще надграждат теоретичните си познания с формиране на умения за безопасно движение", каза за „НП“ Стоянов.

  За да опази учебната площадка, „Ротари клуб“ - Айтос осигури и видеонаблюдение. Всеки учебен клас, придружен от ръководител, ще може да провежда уроци на открито, с предварителна заявка в общинската Дирекция „КОВЗС".

   

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Трябва ли да отпадне забраната за пушене в заведенията?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.69571
  gbp Британска лира GBP 2.23031
  chf Швейцарски франк CHF 1.70057
   
  хороскоп
  всички

  Зодия Телец

  21 април - 21 май

  Възможно е умората да ви връхлети, в резултат и на здравословни проблеми. Вземете мерки, но гледайте ведро на създалата се ситуация. Всичко е поправимо, когато имате желание за действие и не губите присъствие на духа. Проблемите ви може да са провокирани и от активната ви позиция на други нива, силните са най-на прицел.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.