Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  10:45Събота

  26 Май 2018

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас 22° вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Нов план оправя част от проблемите във „Върли бряг“

  16-05-2018 0 752

  Снимка:

  Георги РУСИНОВ

   

  Изменение в подробния устройствен план на бившето минно селище „Върли бряг“, намиращо се най-големия бургаски комплекс „Меден рудник“, ще отстрани значителни несъответствия. Главният архитект на Община Бургас Веселина Илиева обясни пред постоянната комисия по устройство на територията, че бившата мина е разпродала имотите си и в момента 99% от тях са частна собственост.

  Тя поясни, че са установени съществени разлики между кадастралната карта и регулационния план. Експерти от общинска администрация пък са направили снимки на място, които да ползват за сравнение. „Установихме разминавания между снимки на място и регулационни граници, при което част от предвижданията на плана и намеренията на частните собственици няма как да се случат. Включително няма как да се реализира част и от техническата инфраструктура. Територията на минното селище е част от прединвестиционните проучвания на водния цикъл на цялата територия и затова бяхме принудени да пристъпим към изготвяне на задание с предложение за разрешаване на изменение на плана с цел привеждане в съответствие на кадастрална карта, план за регулация и съществуващо положение на място при максимално съобразяване със собствеността на имотите“, уточни архитект Илиева.

  Тя допълни, че са събрани и всички актове за собственост. „Изследвали сме ги и сме установили къде има разлики, така че това е предложението в момента – да оправим една голяма каша. Мисля, че с колегите от Общинска администрация вече сме изчистили проблемите и с една част от собствениците сме ги уточнили“, каза още тя.

  Илиева завърши с това, че планът тепърва ще бъде изготвен и ще подлежи на процедура. „Ще го обявим публично и ако има възражения или предложения, ще ги вземем предвид. С този план включително ще бъде предвидено урегулиране на поземлени имоти за елементите на техническата инфраструктура. Имаме искане за разрешение за изграждане на нов трафопост от EVN, тъй като съществуващият е в много тежко състояние“, каза главният архитект. Тя поясни, че ще бъдат предвидени и необходимите габарити за трасетата на ВиК.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Трябва ли да отпадне забраната за пушене в заведенията?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.67523
  gbp Британска лира GBP 2.23421
  chf Швейцарски франк CHF 1.68708
   
  хороскоп
  всички

  Зодия Риби

  20 февруари - 20 март

  Има много начини да се общува, освен това вие сте готови да защитите гледищата си. Посветете повече време на здравето и красотата си.тията.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.