Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  16:02Вторник

  19 Февруари 2019

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас ° вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Нов план оправя част от проблемите във „Върли бряг“

  16-05-2018 0 965

  Снимка:

  Георги РУСИНОВ

   

  Изменение в подробния устройствен план на бившето минно селище „Върли бряг“, намиращо се най-големия бургаски комплекс „Меден рудник“, ще отстрани значителни несъответствия. Главният архитект на Община Бургас Веселина Илиева обясни пред постоянната комисия по устройство на територията, че бившата мина е разпродала имотите си и в момента 99% от тях са частна собственост.

  Тя поясни, че са установени съществени разлики между кадастралната карта и регулационния план. Експерти от общинска администрация пък са направили снимки на място, които да ползват за сравнение. „Установихме разминавания между снимки на място и регулационни граници, при което част от предвижданията на плана и намеренията на частните собственици няма как да се случат. Включително няма как да се реализира част и от техническата инфраструктура. Територията на минното селище е част от прединвестиционните проучвания на водния цикъл на цялата територия и затова бяхме принудени да пристъпим към изготвяне на задание с предложение за разрешаване на изменение на плана с цел привеждане в съответствие на кадастрална карта, план за регулация и съществуващо положение на място при максимално съобразяване със собствеността на имотите“, уточни архитект Илиева.

  Тя допълни, че са събрани и всички актове за собственост. „Изследвали сме ги и сме установили къде има разлики, така че това е предложението в момента – да оправим една голяма каша. Мисля, че с колегите от Общинска администрация вече сме изчистили проблемите и с една част от собствениците сме ги уточнили“, каза още тя.

  Илиева завърши с това, че планът тепърва ще бъде изготвен и ще подлежи на процедура. „Ще го обявим публично и ако има възражения или предложения, ще ги вземем предвид. С този план включително ще бъде предвидено урегулиране на поземлени имоти за елементите на техническата инфраструктура. Имаме искане за разрешение за изграждане на нов трафопост от EVN, тъй като съществуващият е в много тежко състояние“, каза главният архитект. Тя поясни, че ще бъдат предвидени и необходимите габарити за трасетата на ВиК.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Да се застроява ли Българското крайбрежие?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.72654
  gbp Британска лира GBP 2.23217
  chf Швейцарски франк CHF 1.72153
  хороскоп
  всички

  Зодия Скорпион

  24 октомври -22 ноември

  Добър да бъде и за вас деня ви, скъпи Скорпиони! В домът ви ще има разбирателство, налице са идеални условия за почивка. Посветете се на хобито си, откога не сте го правили? Сега е момента да се срещнете с позабравени приятели или да покорите някой връх. Вие умеете да създавате настроение около себе си, така че няма да скучаете.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.
  placeholder