Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  10:54Вторник

  21 Януари 2020

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  Нов вид измама в социалната мрежа: дами „ловят“ шарани

  12-10-2019 0 1041

  Снимка:

   

  Дарена КАМЕНА

  Мъже на различна възраст изреваха от опити за сериозно изнудване през социалната мрежа. Дама, с неясна биография, но добре изглеждаща, им изпраща покана за приятелство. С тези, които приемат, завързва лек, приятен и неангажиращ разговор, като на малко по-късен етап обяснява, че не й се пише и моли за разговор. Така се преминава към разговор, а от там и към видеоразговор. Всичко приключва след не повече от петнадесет – двадесет минути.

  На по-късен етап мъжът получава заплаха, че ако не преведе една доста голяма сума и то в евро на въпросната дама, в социалната мрежа до всички негови приятели и роднини ще бъде разпратена снимка, на която той или е гол, или пък прави неприлични действия.

  „Бях втрещен когато ми бе показан монтаж, на който главата е моята, а тялото – не. Въпросната „чаровница“ ме заплаши, че ще я пусне да се върти в социалната мрежа и веднага скри снимката. Обясних й, че не ми пука и че няма да платя нито стотинка, но съм сигурен, че има хора, които биха се притеснили жестоко от подобен скалъпен компромат. Искам да предупредя всички – и мъже, и жени да внимават с хората, които им изпращат покани за приятелство, защото има и такива, които искат да го осребрят това приятелство по недостоен начин“, разказа потърпевш, пожелал по понятни причини анонимност. Мъжът е сигурен, че подобно изнудване би довело и до сериозни раздори в по-консервативни семейства.

  В мрежата започнаха да се въртят предупреждения да не се приема приятелство от определен профил. Жената уж живее в Париж и се е затъжила за родната България. По регистрация е родена във Видин, но явно всичко е скалъпено, с цел „лов на шарани“.

  Обект на изнудването са мъже на всякаква възраст, което доказва, че ако в повечето случаи ало-измамниците са от силния пол, то в социалната мрежа и жените не си поплюват в търсенето на пари по недостоен начин.

   

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Какво ви се падна от новогодишната баница?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.77303
  gbp Британска лира GBP 2.20973
  chf Швейцарски франк CHF 1.78909
  хороскоп
  всички

  Отложете новите начинания, работете върху започнатите задачи и по всякакъв начин избягвайте конфликти. Правете добро и проявявайте по-голяма съпричастност и милосърдие към обкръжението ви. Онзи, който днес не бъде милостив, може сам да се лиши от милост. Денят е подходящ за молитви, уединение, успокоение и интуитивно прозрение. Не трябва да се само съжалявате, да се оплаквате и да плачете, да се сърдите и да се карате. Приемайте лека храна и пийте повече вода.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.