Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  21:34Понеделник

  16 Юли 2018

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас 28° вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Нова данъчна тежест ще фалира много фирми от туризма

  09-08-2017 0 1265

  Снимка:

   Проблем за работодателите от сектор „Туризъм“ е данъчно-осигурителната тежест – високото данъчно облагане и големите осигурителни вноски, които плащат на работниците, което драстично се разминава с ръста на цените и в пъти по-ниския туристически пакет в сравнение с този предлаган в Гърция, Кипър и Турция, а да не говорим за Испания и Португалия.

  Бургаска регионална туристическа камара подкрепя национално представителните работодателски организации /НПРО/, обединени в Асоциацията на организациите на българските работодатели относно позицията за отказ от увеличаване на данъчно осигурителната тежест. Представителите на сектора са напълно против увеличаване ставките на осигурителните вноски за Фонд „Пенсии“ на ДОО и против определянето на нови размери на минималния осигурителен доход /МОД/ за 2018 г.

  „Увеличаването на ставките на осигурителните вноски ще доведе до пълен фалит на много фирми от туристическия бранш, които имат отлични позиции, езикова и професионална квалификация, които са изграждани през годините, с нюх, вроден потенциал, и извоювани позиции на туристическия пазар и възможности за привличане на туристи от Западна Европа и Руска Федерация“, категоричен е председателят на Бургаската регионална туристическа камара Иван Иванов.

  България не бива да си позволи лукса да копира и прилага икономически и финансови модели на други страни като например участие на държавата в акционни и валутни залагания, което от своя страна да доведе до нуждата от увеличаване на данъчното облагане и социални осигуровки по пример на функционирането на Федералния резерв (FED) в САЩ. БНБ не може да фиксира инфлационни дългове на отделни валути, но световната банка и Международни стокови борси могат, е становището на представителите на БРТК.

  31 август е датата за подписване на Споразумението за определяне на МОД-2018 между работната група към Министерството на труда и социалната политика на Република България, национално представителните организации на работниците и служителите и на работодателите от всички браншови сектори на национално ниво.

  Бургаска регионална туристическа камара като регионална организация ще бъде представлявана от Българска стопанска камара и Българска търговско-промишлена палата.

  Вече 45 браншови организации са декларирали, че няма да договарят МОД и няма данни за нито една браншова организация, която да води подобни преговори със синдикалните браншови федерации.

  Повишаването на цените на всички видове продукти и консумативи представлява трудност за всяка фирма от всеки сектор и е същевременно допълнителна трудност на работодателя да успява със заплащане на съответните държавни такси и данъци, осигуряване на рентабилен пазар на продукта, който произвежда и съответно заплащане на по-високи осигуровки на всички служители с всяка измината година.

  Увеличаването на МОД-2018 за всички служители от всички сектори ще доведе до увеличаване на цените на консумативите и съответно цената на произвеждания от тях продукт – това несъмнено ще се отрази на цената на туристическия продукт.

  На 23 август в залата на областна управа ще се проведе общо събрание на членовете на камарата, на което ще се обсъди становище относно увеличаване на МОД-2018 за всеки служител и всеки сектор.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Ползвате ли "зелената зона"?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.6688
  gbp Британска лира GBP 2.21574
  chf Швейцарски франк CHF 1.67222
   
  хороскоп
  всички

  Зодия Стрелец

  23 ноември - 21 декември

  Обградени сте от познатите ви неща и хора, но скоро ще се окажете изправени пред въпрос, чието решение не търпи отлагане. Ще се справите, без да изпадате в паника и това ще повиши доверието на някой във вас. Силни сте и желанията ви също. Имате добро отношение към предстоящо събитие и това ви носи предимство.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.