Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  23:19Вторник

  20 Февруари 2018

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Новите надежди на бургаския бокс

  01-11-2017 0 764

  Снимка:

  Георги Стоев от Френската гимназия постига големи успехи само след 7 месеца тренировки 

  Боксов клуб „Победа-Черноморец” преди дни се завърна с трима шампиони от първенство в Петрич и се класира на трето място в отборното класиране.

   „Щастливи сме от това, което постигат нашите възпитаници. Те доказват, че школата ни е една от най-добрите в страната. Те постигат успехи и дават категорична заявка, че един ден ще бъдат част от националния отбор.”- така Изпълнителният директор на Боксов клуб „Победа-Черноморец” Иван Попов коментира поредните победи на момчетата, които тренират бокс.

  Преди дни в Петрич приключи второто отборно републиканско първенство за школници, в което нашият отбор спечели третото място. Бургаският клуб се завърна с два бронзови и един сребърен медал. Шампионите са Лъчезар Георгиев, категория  59 кг., Себайтин Илиев от известната фамилия Ломски - 68 кг. и Георги Стоев, кат. 76 кг.

  „Георги Стоев е нашата голяма гордост. От 7 месеца е в залата, но вече от три състезания се завръща с медали, от първенствата в Сливен, Русе и сега от Петрич. Нямам спомен от историята на нашия боксов клуб друг толкова бързо развиващ се и талантлив боксьор.”- казва Иван Попов. Той е Изпълнителен директор на клуб „Победа-Черноморец” от самото му създаване, от 1999 година. Казва, че се гордее с постиженията на всеки един от възпитаниците си. А за целия клуб е истинска радост, че две години подред, през 2015 и 2016 година съответно  Илиян Димитров и европейският шампион за юноши  Иван Атанасов са наградени с престижната награда- „Спортист на годината”.

  „Отдавна моето хоби го превърнах в професия. Но съм късметлия, че правя това, което ми доставя удоволствие. Въпреки, че в нашия спорт липсват големите пари, както във футбола или при свободните боеве. Ние сме спорт, който калява, изгражда, възпитава в  дисциплина, отговорност,  развиват се бързи рефлекси. Затова все повече момчета идват в залата.”- казва Иван Попов.

  В клуб „Победа - Черноморец” бокс тренират  40 деца, от които 25 участват активно в състезания.  В залата вече има и момичета, които на ринга показват умения, майсторство и техника по-добра от тази на момчетата.

  „От тук нататък ни предстоят много тренировки. Школниците влизат в нова възрастова група- юноши. Трябва да ги подготвим, за да могат да се доказват на много състезания, в това число и международни. Това е техният параден вход към националния отбор. Аз вярвам в нашите възпитаници и знам колко способни и добри са техните треньори.”

  А треньорите в боксов клуб „Победа-Черноморец са все известни имена в българския бокс, оставили трайна диря в този спорт и изграждащи само шампиони. Цветан Попов- доайенът и почетният гражданин на Бургас  и медалистът от световни и европейски шампионати, както и участникът от Олимпиадата в Атланта-96 година Радослав Суслеков. Цветан Попов остава и с още нещо в историята на бокса, негови възпитаници са дядо, син и внук от известната фамилия Ломски, които стават шампиони.

  След постигнатите успехи, момчетата от боксов клуб ”Победа-Черноморец” нямат време за почивка. Продължават с тренировките си всеки ден на ринга и така до следващите победи.

   

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Какво очаквате от 2018-та?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.58495
  gbp Британска лира GBP 2.2183
  chf Швейцарски франк CHF 1.69527
   
  хороскоп
  всички

  Зодия Риби

  20 февруари - 20 март

  Има много начини да се общува, освен това вие сте готови да защитите гледищата си. Посветете повече време на здравето и красотата си.тията.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.