Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  17:01Вторник

  25 Септември 2018

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас 17° вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Новите надежди на бургаския бокс

  01-11-2017 0 1607

  Снимка:

  Георги Стоев от Френската гимназия постига големи успехи само след 7 месеца тренировки 

  Боксов клуб „Победа-Черноморец” преди дни се завърна с трима шампиони от първенство в Петрич и се класира на трето място в отборното класиране.

   „Щастливи сме от това, което постигат нашите възпитаници. Те доказват, че школата ни е една от най-добрите в страната. Те постигат успехи и дават категорична заявка, че един ден ще бъдат част от националния отбор.”- така Изпълнителният директор на Боксов клуб „Победа-Черноморец” Иван Попов коментира поредните победи на момчетата, които тренират бокс.

  Преди дни в Петрич приключи второто отборно републиканско първенство за школници, в което нашият отбор спечели третото място. Бургаският клуб се завърна с два бронзови и един сребърен медал. Шампионите са Лъчезар Георгиев, категория  59 кг., Себайтин Илиев от известната фамилия Ломски - 68 кг. и Георги Стоев, кат. 76 кг.

  „Георги Стоев е нашата голяма гордост. От 7 месеца е в залата, но вече от три състезания се завръща с медали, от първенствата в Сливен, Русе и сега от Петрич. Нямам спомен от историята на нашия боксов клуб друг толкова бързо развиващ се и талантлив боксьор.”- казва Иван Попов. Той е Изпълнителен директор на клуб „Победа-Черноморец” от самото му създаване, от 1999 година. Казва, че се гордее с постиженията на всеки един от възпитаниците си. А за целия клуб е истинска радост, че две години подред, през 2015 и 2016 година съответно  Илиян Димитров и европейският шампион за юноши  Иван Атанасов са наградени с престижната награда- „Спортист на годината”.

  „Отдавна моето хоби го превърнах в професия. Но съм късметлия, че правя това, което ми доставя удоволствие. Въпреки, че в нашия спорт липсват големите пари, както във футбола или при свободните боеве. Ние сме спорт, който калява, изгражда, възпитава в  дисциплина, отговорност,  развиват се бързи рефлекси. Затова все повече момчета идват в залата.”- казва Иван Попов.

  В клуб „Победа - Черноморец” бокс тренират  40 деца, от които 25 участват активно в състезания.  В залата вече има и момичета, които на ринга показват умения, майсторство и техника по-добра от тази на момчетата.

  „От тук нататък ни предстоят много тренировки. Школниците влизат в нова възрастова група- юноши. Трябва да ги подготвим, за да могат да се доказват на много състезания, в това число и международни. Това е техният параден вход към националния отбор. Аз вярвам в нашите възпитаници и знам колко способни и добри са техните треньори.”

  А треньорите в боксов клуб „Победа-Черноморец са все известни имена в българския бокс, оставили трайна диря в този спорт и изграждащи само шампиони. Цветан Попов- доайенът и почетният гражданин на Бургас  и медалистът от световни и европейски шампионати, както и участникът от Олимпиадата в Атланта-96 година Радослав Суслеков. Цветан Попов остава и с още нещо в историята на бокса, негови възпитаници са дядо, син и внук от известната фамилия Ломски, които стават шампиони.

  След постигнатите успехи, момчетата от боксов клуб ”Победа-Черноморец” нямат време за почивка. Продължават с тренировките си всеки ден на ринга и така до следващите победи.

   

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Какво да има на мястото на "жабарника"?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.66326
  gbp Британска лира GBP 2.18773
  chf Швейцарски франк CHF 1.74192
   
  хороскоп
  всички

  Зодия Скорпион

  24 октомври -22 ноември

  Добър да бъде и за вас деня ви, скъпи Скорпиони! В домът ви ще има разбирателство, налице са идеални условия за почивка. Посветете се на хобито си, откога не сте го правили? Сега е момента да се срещнете с позабравени приятели или да покорите някой връх. Вие умеете да създавате настроение около себе си, така че няма да скучаете.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.
  placeholder