Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  21:58Петък

  19 Октомври 2018

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас 15° вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Ново предприятие ще дава хляб на малцинства и младежи от социални домове

  12-06-2018 0 754

  Снимка:

  Ще озеленяват крайните квартали и селища на Община Бургас

   

  Георги РУСИНОВ

   

  Ново общинско предприятие, наречено „Зелени асистенти“, ще дава хляб на хора от целевите групи – малцинствата, младежи от социални домове, безработни и други. Предложението е по докладна записка на кмета на Община Бургас Димитър Николов. Предприятието ще бъде 100% безвъзмездно финансирано от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020. Финансовият ресурс на предприятието ще е в размер на 191 316,57 лева.

  Проектът е одобрен за финансиране и предвижда 100% безвъзмездна финансова помощ за осигуряване на субсидирана заетост на 16 души за срок от 12 месеца, в това число  обучение на 13 от тях в квалификационна степен „Градинар“.  Те ще изкарат 5-месечен курс в Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Кольо Фичето“ – Бургас. Персоналът ще бъде нает за 1 година, а 50% от тях ще бъдат трудово заети за още половин година след изтичането на договорите им. Административният персонал – директор, счетоводител и „Човешки ресурси“, пък ще останат за по още една година.

  Членове на комисията по туризъм към ОбС-Бургас изразиха притесненията си, че административният персонал е голям на брой спрямо работниците, но от общината поясниха, че такива са изискванията на оперативната програма.

  „Социалното предприятие ще има за основна дейност извършване на мероприятия по озеленяване и поддръжка на общински обекти и площи - паркови пространства, зелени площи в отдалечените квартали на Бургас и малките селища на територията на общината. С това ще се подобри жизнената среда, като в същото време ще се даде възможност за интеграция на лица от различни рискови групи, а от друга – ще се постигне трайно поддържане на зелените площи на територията на Община Бургас“, посочва в докладната записка градоначалникът.

  По време на дебатите по докладната от общинската администрация изявиха притеснението си дали ще има достатъчно кандидати, тъй като през летния сезон повечето хора работят по морето.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Какво да има на мястото на "жабарника"?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.70517
  gbp Британска лира GBP 2.22203
  chf Швейцарски франк CHF 1.71249
   
  хороскоп
  всички

  Зодия Риби

  20 февруари - 20 март

  Има много начини да се общува, освен това вие сте готови да защитите гледищата си. Посветете повече време на здравето и красотата си.тията.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.
  placeholder