Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  21:02Четвъртък

  19 Септември 2019

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  Нургюл Салимова стана носител на приза „Шанс за таланта 2019“

  21-05-2019 0 946

  Снимка:

  В навечерието на най-българския празник 24 май Фондация „Шанс за децата и природата на България“ отличи най-талантливите на страната ни. Церемонията по тържественото награждаване се състоя в Гранд хотел и СПА „Приморец“ в Бургас.

  Най-големият млад талант на България в шахмата - Нургюл Салимова от 9 клас в СУ "Васил Левски" в Опака стана носителка на Големия приз - "Шанс за таланта 2019", Фондацията поема изцяло разходите на българската надежда за участието и в Европейското първенство по шах за жени, което ще се проведе през ноември 2019 в Монте Карло.

  Индивидуални парични награди получиха млади таланти от цялата страна, завоювали призови места на национални и международни конкурси, състезания и олимпиади в областта на математиката, музиката и литературата - Константин Радостинов Башиков, 4 клас от Музиклано училище "Проф. Панчо Владигеров" в Бургас за особени успехи в сферата на музиката, Ясен Пламенов Пенчев, 7 клас, ПМГ "Акад. Иван Гюзелев" в Габрово за отлично представяне на републикански и международни олимпиади, конкурси, състезания, в сферата на математиката, Виктор Ивайлов Кожухаров, 10 клас, МГ "Баба Тонка" в Русе за талантливи деца/младежи с ограничени финансови възможности, постигнали особени успехи в областта на информатиката и информационните технологии, Стефани Веселинова Ангелова, 10 клас, Първа езикова гимназия в Варна за талантливи деца/младежи с ограничени финансови възможности, постигнали особени успехи в областта на литературата и Денис Исметов Мустафов, 10 клас, ПГМЕТТ "Христо Ботев" в Шумен за иновативен проект в областта на науката и технологиите.

  „В България има много таланти! С отпускането на индивидуални награди искаме да накараме младите таланти на България да се гордеят с постиженията си и да откроим успехите им в дадена област като победа заслужаваща специално внимание. Целта ни е да стимулираме не само работата върху таланта, но и неговата изява. Затова проектът "Награди, стипендии и отличия" вече девет години възнаграждава и стимулира не само талантливите, а и изявяващите се деца – тези, които, освен че усъвършенстват заложбите си, ги доказват в състезания с други“, сподели Лилиана Славова, Председател на Фондация „Шанс за децата и природата на България“.

  Наградени бяха още и финалистите от V-тия Национален литературен конкурс на тема „Моето писмо към България“, както и финалистите от V-та Областна олимпиада по информатика и информационни технолии. Двата престижни и етаблирани форума за изява са създадени и реализирани от Фондацията, откриваща и развиваща дарбите и способностите на българските деца.

  Годишният празник на таланта премина с много детски усмивки, с бурни аплодисменти и препълнена зала, а магията на българската музика в изпълнение на фолклорна формация „Зеленика“ към центъра за млади таланти в Бургас звуча специално за всички гости.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Къде почивате това лято?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.77303
  gbp Британска лира GBP 2.20973
  chf Швейцарски франк CHF 1.78909
  хороскоп
  всички

  Извлекли сте си поука от минали грешки и с внимание ще се отнесете към идеите на партньорите си. Интелигентната ви природа ще ви подскаже, че в тях перспективите са добри и ще заложите на общото сътрудничество. Нови придобивки и впечатления очакват някои от вас. Ще се радвате на семейно разбирателство и уют.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.