Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  04:53Неделя

  17 Февруари 2019

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас ° вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Няма мераклии за наемател на обществената тоалетна в Айтос

  02-09-2018 0 2862

  Снимка:

  Местният парламент ще гледа предложение за двойно по-ниска наемна цена

   

  Кметът Васил Едрев ще иска от общинските съветници да вземат решение за два пъти по-ниска наемна цена на обществената тоалетна в центъра. Целта е да се намери наемател, който да я отключи и стопанисва. Тоалетната не функционира от август миналата година, заради непосилния наем липсват мераклии.

  След тръжна процедура през 2016 г. е сключен договор за наем на тоалетната, за срок от 3 години на цена 293,33 лв. на месец. Година по-късно, договорът е прекратен по взаимно съгласие. След нова тръжна процедура през месец юни 2017 г., общинският имот е даден на друг наемател за срок от три години на същата цена. Само два месеца по-късно и този договор е прекратен по взаимно съгласие.

  Причината - месечният наем е твърде висок и непосилен за плащане. В тази връзка, през август 2017 г. местният палмент взе решение за промяна на базисните наемни цени за „Тоалетни". За зона І, цената от 3 лв. падна на лев и 50 ст. През септември 2017 г. отново беше открита процедура за провеждане на публичен търг с явно наддаване, с начална месечна тръжна цена 122.22 лв. И прекратена през октомври, поради липса на кандидати

  Това е накратко сагата с тоалетната в центъра, която и в момента не се ползва по предназначение. Желаещи да я наемат няма, което пък създава неудобства за гражданите и гостите на Айтос. Хората с право питат - кога ще бъде отворена? Затова, позовавайки се на Закона за общинската собственост, според който „имотите и вещите – общинска собственост се управляват в интерес на населението в общината съобразно разпоредбите на закона и с грижата на добър стопанин", кметът Васил Едрев търси съдействието на Съвета за поносима цена, която да възбуди интереса за наемане на обекта.

  Градоначалникът иска промяна на наемната цена надолу. Справка показала, че в други общини началните наемни цени са между 0,35 лв. и 1,00 лв./кв.м за месец. Пред вид факта, че функционирането на обекта е от обществена значимост, кметът предлага наемната цена за „тоалетни" в І зона в града, да се намали два пъти - от 1.50 лв./кв. м за месец, на 0.70 лв./кв. м. Решението зависи от вота на съветниците. А дали ще се намери кандидат-наемател на евентуално по-ниската цена, ще стане ясно, след като бъде открита поредната процедура за провеждане на публичен търг.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Да се застроява ли Българското крайбрежие?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.73697
  gbp Британска лира GBP 2.2241
  chf Швейцарски франк CHF 1.72472
  хороскоп
  всички

  Извлекли сте си поука от минали грешки и с внимание ще се отнесете към идеите на партньорите си. Интелигентната ви природа ще ви подскаже, че в тях перспективите са добри и ще заложите на общото сътрудничество. Нови придобивки и впечатления очакват някои от вас. Ще се радвате на семейно разбирателство и уют.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.
  placeholder