Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  08:17Вторник

  18 Февруари 2020

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  Областният управител за проблема с превозвачите: „Моята работа съм си я свършил”

  10-01-2020 0 473

  Снимка:

  От сега още има хора, които започват да се притесняват за това как ще се придвижват между отделни населени места заради стачката на автобусните превозвачи. Други пък бързат до края на седмицата да си свършат работата в общинските центрове. Със сигурност между големите градове ще създаде работа на споделеното пътуване, което и без друго процъфтява, но малките села на практика ще бъдат лишени от автобусен транспорт.

  Областният управител Вълчо Чолаков коментира очертаващата се криза с транспорта така: „Има определени искания от Конфедерацията на автомобилните превозвачи към държавата. Миналата година да припомня, направих една среща по повод дотациите на нерентабилните линии. Тя беше в състав кметовете на най-засегнатите общини – Малко Търново, Средец, Созопол, съответно превозвачи и депутати. После стана ясно, че проблемът съществува не само в нашата област, а и на други места в страната. И Съюзът на превозвачите организира среща с министъра на транспорта. Там се водиха разговори. Но какво е последвало – не мога да кажа. Моята работа като областен управител съм я свършил. Ако бъда сезиран от общини, които си прекратяват договорите с  превозвач, който отказва да извършва превоза, и на това основание се прекратява договора му - аз имам  право да дам разрешение да сключат временно договор без конкурс  до провеждане на конкурс или обществена поръчка. Засега няма още такава ситуация“.

  Транспортните фирми в област Бургас уведомяват, че от 13-и януари 2020 година, заради започването на ефективни стачни действия на голяма част от автобусните превозвачи в страната, няма да изпълняват  курсове. Стачката стартира в понеделник и ще продължи неопределено дълго време. Превозвачите се извиняват на пътниците за неудобството и ги призовават за разбиране и подкрепа.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Какво ви се падна от новогодишната баница?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.77303
  gbp Британска лира GBP 2.20973
  chf Швейцарски франк CHF 1.78909
  хороскоп
  всички

  Зодия Скорпион

  24 октомври -22 ноември

  Добър да бъде и за вас деня ви, скъпи Скорпиони! В домът ви ще има разбирателство, налице са идеални условия за почивка. Посветете се на хобито си, откога не сте го правили? Сега е момента да се срещнете с позабравени приятели или да покорите някой връх. Вие умеете да създавате настроение около себе си, така че няма да скучаете.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.