Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  08:15Сряда

  29 Януари 2020

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  Обновяват кръстовищата на възлов булевард в Бургас

  30-11-2019 0 793

  Снимка:

  През „Захари Стоянов“ минава потокът от и за магистрала „Тракия“ и към ГКПП „Малко Търново“

  Изграждат нова улица като алтернативно трасе за движение

  С обществена поръчка ще изберат кой ще изработи техническите проекти


  Петя ДОБРЕВА

  Реконструкция на възлови кръстовища и изграждане нова улица, която ще бъде разположена южно от сега съществуващия булевард „Захари Стоянов“ в комплекс „Меден рудник“, това са намеренията на Община Бургас. За да бъдат реализирани те обаче, трябва да бъде изработен технически проект. От администрацията са обявили обществена поръчка с предмет: „Изработване на предварително обследване и проучване и изготвяне на технически инвестиционни проекти за:

  1. Реконструкция на съществуващи кръстовища на бул. "Захари Стоянов" (републикански път II-79 "Елхово - Бургас") при о.т. 97 и при о.т. 7 по плана на ж.к. „Меден рудник“, гр. Бургас с въвеждане на нова организация на движението, с подобекти както следва :

  - Кръгово кръстовище 1 - Кръстовище при о.т. 97, пресичане на бул. "Захари Стоянов" (републикански път II-79 "Елхово - Бургас") с улица о.т. 1039 – о.т. 6 - о.т. 97 - о.т. 149 (републикански път III-7909) по плана на ж.к. "Меден рудник", гр. Бургас

  - Кръгово кръстовище 2 - Кръстовище при о.т. 7, пресичане на бул. "Захари Стоянов" (републикански път II-79 "Елхово - Бургас") с улица "Георги Попаянов" с о.т. 1154 - о.т. 1155 – о.т. 7 – о.т. 8 по плана на ж.к. "Меден рудник", гр. Бургас

  - Нова улица от о.т.10-170-169-168-167-166-165-164-163-187-162-161-160-159-158-158а-157-156-155 до продължение на улица о.т.97-149-150 от второстепенната улична мрежа по плана на кв.7, кв.8, кв.6, кв.4 от ПУП-ПРЗ на ПЗ "ЮГ", гр. Бургас".

  Желаещите да участват в конкурса могат да подават документи до 6 януари 2020 година.

  Стойността на поръчката е 61 666.67 без ДДС.

  Целта на конкурса е да бъде извършено обстойно обследване и проучване с идейна концепция за ситуационно решение и организация на движението за реконструкция на съществуващи кръстовища на булевард “Захари Стоянов“ (републикански път II-79 „Елхово - Бургас“) с въвеждане на нова организация на движението - кръгово движение и провеждане на нова обслужваща улица южно от булевард “Захари Стоянов“ като алтернативно трасе за придвижване. По този начин се цели подобряване на комуникационно-транспортното обслужване на територията като се намали времето за движение от и до най-големия жилищен комплекс на града. Кръстовищата и улицата са последователни, в едно трасе и взаимно обвързани. Кръстовищата са част от трасето на републикански път II-79 „Елхово - Бургас“ и републикански път ІІІ-7909 „Бургас-Горно Езерово - Братово“.

  В района на булеварда има концентрация на движение. Оттам минават автобусите от обществения транспорт, отсечката е натоварена и заради транзитно минаване на автомобили и камиони за и от направление - Елхово – Средец - Бургас, от автомагистрала „Тракия“ към Южното Черноморие и ГКПП - Малко Търново, в същото време има и велоалеи и тротоари за пешеходци, които са участници в движението.

  С този проект от Общината си поставят за задача да намерят техническо решение за изпълнението на кръстовища и улица при отчитане характера на територията и функционалното предназначение на прилежащите имоти, транспортното натоварване, наличните мрежи на техническата инфраструктура и предвижданията за тях, геоложко обследване на терена, изготвяне на взаимно обвързана организация на движение, както и да предвиди необходимите средства за реализиране.

  Според заданието на обществената поръчка трябва да бъде отчетена и пропускателната способност, която да отговаря на текущата транспортна интензивност и очакваното бъдещо нарастване на натоварването във всички клонове от кръстовищата. Тези цели на проекта изискват комплексен подход за решаване на задачата поради факта, че кръстовищата са последователни, а улицата е регулационно обвързана с тях. Проектното проучване за интензивност на трафика, организация на движението, пропускателна способност на транспортните артерии, реконструкция на техническа инфраструктура и др. са идентични и взаимно обвързани за обособените подобекти.

  Едва след като бъде избран изпълнител и той от своя страна изпълни клаузите по договора, ще се премине към реализацията на проекта. Все още не е ясно какви средства ще струва това и дали дейностите ще бъдат изпълнени със средства от бюджета на Общината, или ще се търсят алтернативни начини за финансиране.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Какво ви се падна от новогодишната баница?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.77303
  gbp Британска лира GBP 2.20973
  chf Швейцарски франк CHF 1.78909
  хороскоп
  всички

  Извлекли сте си поука от минали грешки и с внимание ще се отнесете към идеите на партньорите си. Интелигентната ви природа ще ви подскаже, че в тях перспективите са добри и ще заложите на общото сътрудничество. Нови придобивки и впечатления очакват някои от вас. Ще се радвате на семейно разбирателство и уют.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.