Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  22:54Сряда

  20 Февруари 2019

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас ° вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Обновяват водопроводната мрежа на созополското село Зидарово

  11-02-2019 0 349

  Снимка:

  Старата и амортизирана вътрешна водопроводна мрежа на село Зидарово ще бъде изцяло реконструирана през следващите 2 години. Проектът за обновяване на водопреносната мрежа ще бъде реализиран на три етапа, заяви при представяне на Бюджета за 2019 година кметът на Община Созопол Панайот Рейзи и подчерта, че този обект е един от най- важните, които ще бъдат реализирани в Програмата му през този мандат. „Жителите на едно от най- големите села в общината ще се възползват от новата  водопроводна мрежа, която ще подобри качеството на водоподаваната вода, а след изграждането й, улиците на селото ще бъдат асфалтирани, за да завършим изцяло поетия към тях ангажимент“, заяви още кметът Рейзи.

  В момента състоянието на водопроводната системата на Зидарово е такова, че води както до икономически загуби за Общината, така и до снижаване стандарта на живот на населението.

  Обявена е вече  обществена поръчка с прогнозна стойност 4 730 933 лв. без ДДС. Посоченият срок на изпълнение е 26 месеца. Строителството е разделено на три етапа, като през всеки един от тях ще се ремонтират отделни участъци.

  Целта на поръчката е да се подобри качеството на живот на жителите на село Зидарово, както и да се избегнат екологични проблеми. Проектът предвижда реконструкция и рехабилитация на вътрешната водопроводна мрежа на селото, като това ще доведе до доставяне на вода до всички имоти, включени в регулацията на селото. Цели се и намаляване броя на авариите и от там – непрекъснатост на водоподаването към потребителите. Ще се осигури и надеждно противопожарно водоснабдяване чрез монтаж на нови сигурни водопроводи и нови пожарни хидранти, отговарящи на изискванията на нормативната уредба.

   

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Да се застроява ли Българското крайбрежие?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.72441
  gbp Британска лира GBP 2.2495
  chf Швейцарски франк CHF 1.72441
   
  хороскоп
  всички

  Зодия Скорпион

  24 октомври -22 ноември

  Добър да бъде и за вас деня ви, скъпи Скорпиони! В домът ви ще има разбирателство, налице са идеални условия за почивка. Посветете се на хобито си, откога не сте го правили? Сега е момента да се срещнете с позабравени приятели или да покорите някой връх. Вие умеете да създавате настроение около себе си, така че няма да скучаете.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.
  placeholder