Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  16:08Събота

  14 Декември 2019

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  Образуват досъдебно за „българите са сган“ в Равадиново

  11-11-2019 0 588

  Снимка:

  Георги РУСИНОВ

   

  Досъдебно производство е образувано за скандалния случай с омразна реч по време на предизборната кампания в созополското село Равадиново. Случаят е от 1-и ноември тази година. Във видео, разпространено скоростно из социалните мрежи се вижда как местен ромски лидер агитира в махалата и по време на речта си нарича българите „сган“.

  „Оттук нататък отиваме в тъмнина. Ако ние утре не мислим за кого гласуваме, ей това детенце, виждате ли го – няма да бъде в детска градина безплатно! Разбрахте ли ме? Ей, тези дечица, дето се раждат, няма да имат по 1000 лева. Българите, говоря за българите, те са сган, която, ще извиняваш, че казвам сган, която мисли за другите само как крадат!“, се чува в клипа. 

  Събранието на улицата е в присъствието на избрания за четвърти мандат кмет на селото Иван Пазвантов и на общински съветник.

  „5 години общината ви гледа децата, 5 години! Тези 5 години сметни ги в пари, ние имаме повечко деца, това са едно 20 000 лева на едно семейство. Тези 20 000 лева ти трябва да ги дадеш на някого. Трябва да ги изкараш тези пари, а с тези пари ние направихме, погледнете какви къщи!“, казва още водещият във видеото. 

  Говорителят на Районна прокуратура – Бургас прокурор Керка Дюлгерска заяви за „Черноморски фар“, че вече е образувано досъдебно производство по случая. Това е станало на 6-и ноември.

  „Наблюдаващият прокурор е възложил предварителна проверка, която бе извършена в много кратък срок – до 48 часа. След приключването й е преценил, че са налице достатъчно данни да образува досъдебно производство, т.е. за това, че налице са подбуждане омраза чрез слово на етническа принадлежност. Това е престъпление против равенството на гражданите. Предстоят разпити на свидетели, назначаване на експертизи. Ако в рамките на това разследване се установят достатъчно доказателства, които да са насочени към конкретно лице, ще бъде предявено обвинение“, обясни Дюлгерска.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Резервирахте ли почивка за Коледа и Нова Година

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.77303
  gbp Британска лира GBP 2.20973
  chf Швейцарски франк CHF 1.78909
  хороскоп
  всички

  Зодия Стрелец

  23 ноември - 21 декември

  Обградени сте от познатите ви неща и хора, но скоро ще се окажете изправени пред въпрос, чието решение не търпи отлагане. Ще се справите, без да изпадате в паника и това ще повиши доверието на някой във вас. Силни сте и желанията ви също. Имате добро отношение към предстоящо събитие и това ви носи предимство.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.