Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  15:52Петък

  21 Септември 2018

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас 25° вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Община Айтос търси средства по проект за ремонт на Зоопарка

  24-02-2018 0 2488

  Снимка:

  На 28 февруари т.г. кметът Васил Едрев ще иска решение на Съвета за кандидатстване на Община Айтос с проект по Програма «ИНТЕРРЕГ», по Инструмента за предприсъединителна помощ за трансгранично сътрудничество България-Турция 2014-2020, Приоритетна ос 2. Устойчив туризъм.

  От докладната записка на градоначалника става ясно, че Програмата дава възможност за инфраструктурни инвестиции в сътрудничество с партньорска организация от турска страна с цел укрепване капацитета за трансгранично сътрудничество между България и Турция в областта на опазване на природата и устойчивия туризъм.

  Проведени са няколко срещи и преговори с Ахмет Кара - Директор на Регионална дирекция по горите и водите — Едирне, при Областна дирекция – Истанбул към Министерството на горите и водите, Република Турция, на които е обсъден в детайли съвместен проект с Община Айтос, който ще включва проектни предложения от двете страни.

  Проектното предложение на Община Айтос е за „Реконструкция, обновяване и разширяване на Зоопарк - град Айтос”. Община Айтос ще бъде водещият партньор по проекта. Проектната идея е за цялостната реконструкция на единствения за региона зоопарк - привлекателно място за посетители от страната и чужбина. "Чрез реализацията на проекта ще се подобри достъпа до Зоопарка като природен и туристически обект и ще се изградят естествена среда и сгради за местообитание на животните" коментира за НП предложението кметът.

  Максималната сума, която може да бъде отпусната за целите на проекта към партньорите от българска и турска страна за едно индивидуално предложение по инвестиционната мярка е 500 000 евро, като отпуснатата сума покрива 100 % от разходите за изпълнение на проекта. Няма изискване за съфинансиране от страна на кандидидатите.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Какво да има на мястото на "жабарника"?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.66185
  gbp Британска лира GBP 2.20773
  chf Швейцарски франк CHF 1.72899
  хороскоп
  всички

  Потиснете раздразнителността си, тя се отразява негативно на околните. А това не винаги им носи най-приятните мигове. Очакват ви приятни изживявания, за някои от вас и в интимен план. Не спирайте поривите на сърцето си, бъдете естествени и ще се радвате на пълноценна връзка.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.
  placeholder