Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  04:54Събота

  25 Януари 2020

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  Община Бургас ще стимулира с нови бонуси разделното събиране

  17-11-2019 0 991

  Снимка:

  Георги РУСИНОВ

   

  С нови бонуси Община Бургас ще стимулира съвестните граждани, които събират отпадъци разделно. Това заяви Даниела Алексиева, управител на общинската фирма „Иновационни системи“. Повод за информацията стана официалното стартиране на интегрираната електронна система „Смарт Бургас“, за която Алексиева разкри повече пред журналисти. В платформата общината съчетава най-важната информация като транспорт, ремонти, събиране на отпадъци, свободни паркоместа и други. Какви точно ще са новите бонуси все още се уточнява.

  „Мисля, че секцията с отпадъците е много специална, защото нашият град провежда много последователна политика за стимулиране на гражданите да събират разделно. Въведените подземни контейнери са за разделно събиране, но характерното е, че те имат вградени датчици за запълняемост и температура. Тази информация също се отчита през платформата и гражданите могат да бъдат информирани, освен че могат да бъдат и навигирани до съответните контейнери, да видят дали има смисъл да отидат до този контейнер или не“, поясни Алексиева.

  На същата карта в уеб платформата са отбелязани и позициите на 20-те мобилни центърае за разделно събиране на отпадъци, в които се прилага специалната електронна система с карти на гражданите. В тях се записва колко количество различен вид отпадък са предали и много скоро за предадените килограми ще има нови бонуси, с които бургазлии да продължат да имат стимул за екоотношението си към събирането на отпадъци. В секцията за отпадъци са посочени и всички места на съществуващите надземни контейнери, които в момента са в процес на подмяна с нови.

  Една от характерните черти на платформата, която ще има и мобилно приложение съвсем скоро е трупането на информация.

  „С времето ще се образува ценен архив и след определен период в платформата ще има секция, в която гражданите ще могат да наблюдават времевата линия и как са се развили различните индикатори. Тогава платформата ще стане още по-полезна, защото ще има база за сравнение“, посочи Алексиева.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Какво ви се падна от новогодишната баница?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.77303
  gbp Британска лира GBP 2.20973
  chf Швейцарски франк CHF 1.78909
  хороскоп
  всички

  Зодия Стрелец

  23 ноември - 21 декември

  Обградени сте от познатите ви неща и хора, но скоро ще се окажете изправени пред въпрос, чието решение не търпи отлагане. Ще се справите, без да изпадате в паника и това ще повиши доверието на някой във вас. Силни сте и желанията ви също. Имате добро отношение към предстоящо събитие и това ви носи предимство.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.