Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  07:37Вторник

  22 Януари 2019

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас ° вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Община Камено взе участие на форум срещу евроскептицизма

  13-12-2018 0 221

  Снимка:

  „Малките общини срещу евроскептицизма“ бе отново тема на дебати в община Ново село, Словения. Кметът Жельо Вардунски и заместникът му Димитър Петров представиха реализираните и предстоящите проекти на община Камено пред представителите на 12 общини от Хърватска, Португалия, Унгария, Румъния, Словения, Латвия, Сърбия и други.

  Културен и исторически туризъм бе акцентът на форума, където единствената българска община представи плановете си за развитие на на една от най-значимите исторически ценности в България – крепостта Русокарсро и нуждата от следващо еврофинансиране за развитието на региона.

  Форумът се реализира по проект „Малките общини срещу евроскептецизма“, SMALL MUNICIPALITIES AGAINST EUROSCEPTICISM – SMUG EU, финансиран от програма „Европа за гражданите“ 2014-2020 г. Проектът стартира миналата година, като Камено се представи на още 4 събития в Хърватска, Португалия, Македония и Румъния.

  По време на основните дебати се разгърнаха основните фактори, които водят до евроскептицизъм. Най-интересните факти бяха - липсата на знания за ЕС, политиките и институциите, влияние на местното правителство и медиите (местни политики), миграционна криза и страха за националната сигурност, BREXIT, икономическа криза, популистко движение (с намерение да разпространява негативна дума за ЕС).

  Участниците бяха категорични, че ролята на медиите е ключова за информираността на населението в Европа. Най-интересни бяха дебатите за информационните центрове във всяка европейска страна, по-доброто сътрудничество с медиите и културните седмици, посветени на идентичността на ЕС.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Къде ще посрещнете Новата 2019 година

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.72138
  gbp Британска лира GBP 2.21491
  chf Швейцарски франк CHF 1.72426
  хороскоп
  всички

  Зодия Телец

  21 април - 21 май

  Възможно е умората да ви връхлети, в резултат и на здравословни проблеми. Вземете мерки, но гледайте ведро на създалата се ситуация. Всичко е поправимо, когато имате желание за действие и не губите присъствие на духа. Проблемите ви може да са провокирани и от активната ви позиция на други нива, силните са най-на прицел.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.
  placeholder