Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  23:19Четвъртък

  13 Декември 2018

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Общината ще изгражда нов стадион в Бургас

  08-01-2018 0 1108

  Снимка:

  Съоръжението ще струва около 15 милиона лева

  Георги КОСТАДИНОВ

  Бургас може да има нов градски стадион, намекна кметът Димитър Николов. На вчерашната  пресконференция за представянето на бюджета градоначалникът уточни, че се търсят варианти, за да се изгради изцяло ново спортно съоръжение.

  „Да не изпреварваме събитията, но общинските съветници вече са запознати и мислим в тази посока”, каза Николов и допълни, че плановете са за стадион с 5-6 хиляди места, както и прилежащи зали за борбата, бокс и другите спортове, които в момента тренират при отвратителни условия на стадион „Черноморец”.

  Припомняме, че от дълго време съществува идеята да се изгради градски стадион в района на Пети километър. Този район ще се развие сериозно, след като там бъде прокаран Северният обход на Бургас, изнасящ трафика за Слънчев бряг.

  Има и други варианти за строителството, които ще се обсъждат и анализират. Общата инвестиция ще бъде около 15 милиона лева. Възможно е да се потърси и финансиране чрез кредит.

  От думите на Димитър Николов  стана ясно, че отделно финансиране за футболните клубове „Нефтохимик" и „Черноморец" няма да има, но ще се направи връзка с бизнеса, за да им се помогне. „Пари от бюджета ще се дават само за детско-юношеските клубове“, подчерта Николов.

  През 2018 година ще бъде продължено строителството на зала „Арена“ - Бургас. Тя ще бъде едно спортно бижу и най-модерното съоръжение от този тип в България.

  Бургас пък ще бъде домакин на Европейско първенство по ветроходство, което ще е само част от наситената спортна програма на общината за тази година.

   

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Какво да има на мястото на "жабарника"?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.72002
  gbp Британска лира GBP 2.17682
  chf Швейцарски франк CHF 1.73282
  хороскоп
  всички

  Отложете новите начинания, работете върху започнатите задачи и по всякакъв начин избягвайте конфликти. Правете добро и проявявайте по-голяма съпричастност и милосърдие към обкръжението ви. Онзи, който днес не бъде милостив, може сам да се лиши от милост. Денят е подходящ за молитви, уединение, успокоение и интуитивно прозрение. Не трябва да се само съжалявате, да се оплаквате и да плачете, да се сърдите и да се карате. Приемайте лека храна и пийте повече вода.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.
  placeholder