Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  20:33Вторник

  20 Август 2019

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  Общински съветник иска подмяна на осветлението по крайбрежната алея

  17-05-2019 0 561

  Снимка: Борислав Пенков, Архив

  Георги РУСИНОВ

   

  Общинският съветник Живко Табаков сигнализира за проблем с осветлението по крайбрежната алея в Морската градина. С докладна записка той иска да бъде извършена подмяна на 63 броя осветителни тела, разположени в участъка от Моста до Стария капан.

  „През последните седмици получих няколко сигнала за незадоволително състояние на уличното осветление именно по крайбрежната алея. Гражданите твърдят, че има ниско светлоотдаване, което е предпоставка за неприятни инциденти в тъмната част на денонощието”, мотивира нуждата от подмяна на осветителните тела Табаков.

  Проверка, извършена лично от общинския съветник, е установила, че е добре да бъде извършена подмяна на осветителните тела тип „Паркова сфера опал” с т.нар. „Рогатки” с лед- лампи, които не предполагат голяма консумация на електроенергия, но са далеч по-ефективни от тези към настоящия момент.

  Необходимите средства за изпълнение на подмяната на осветителните тела е в размер до 25 хиляди лева, посочва в докладната той. Рехабилитацията на осветлението по алеята да бъде извършена до 1 юли предвид старта на летния сезон, когато се очаква Бургас да посрещне хиляди туристи и гости на града.

  „Безспорно едно от най-посещаваните места и тази година ще бъде Морската градина и най-вече крайбрежната алея, където са разположени голяма част от заведенията за хранене и развлечения в нашия град. Алеята до морето е притегателен център и за много бургазлии, които използват мястото за разходка и отдих в свободното си време целогодишно. Трябва да се осигури безопасността на всички”, допълва още Живко Табаков.

  Комисията по устройство на територията взе решение да изпрати докладната за становище до администрацията. Правната комисия подкрепи тяхното решение.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Къде почивате това лято?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.76583
  gbp Британска лира GBP 2.13465
  chf Швейцарски франк CHF 1.80095
  хороскоп
  всички

  Настроението ви днес е завидно, а ентусиазмът ви за забавления - неимоверен. Оставете работата настрана и посветете този ден на разнообразието. Усилията ви в тази насока ще направят този ден приятен не само за вас.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.